Csináld magad: karácsony 4.

Ha valamilyen furcsa indíttatásból gyűjtöttétek otthon a fagyis pálcikákat, akkor most itt az idő, hogy hasznosítsátok őket!Akkor sincs baj, ha nincs otthon fagyis pálcika, a kicsit „ducibb” változatot fa spatulából is megálmodhatod. Gyógyszertárban egy százas csomagot kemény 400 Ft-ból már meg is úszod.

Amire szükséged lesz:  

-spatula/fagyis pálcika

-szögmérő

-ragasztópisztoly

milton kapocs az építmény összetartásához

-négyzetrácsos papír

 

 

1. lépés:

Kezdd egy egyszerű csillaggal a dolgot: 6 darab spatulát helyezz el egymáshoz képest 30 °-os szögben, és máris készen is van a csillag. Középre fúrj lyukat fafúróval, milton kapoccsal rögzítsd az egészet, jó szorosan, különben összecsuklik. Esetleg segíts rá ragasztóval.

 

 

 

2. lépés

Csinálj valódi csillagot, mégpedig a szögmérő segítségével. Ha ki vannak mérve a szögek, akkor csak a csúcsoknál kell ragasztópisztollyal rögzíteni a rétegeket. Ha ennél több lépésben szeretnél nagyobb építményt készíteni, jobb, ha itt is milton-kapcsolat használsz.

 

 

 

3. lépés

Lehet ezt még fokozni, a formákra és megoldásokra a galériában találsz segítséget. Ha bonyolult, nagy formákat választasz, érdemes előtte tervrajzot készíteni egy négyzetrácsos papíron, egyetlen pálcika/spatula felhasználásával.

 

 

 

 

4. lépés

Ha nem akarod, hogy natúr színű legyen a Nagy Mű, akkor jöhet a festék. Mivel az alapanyag fából készült, a gyerek temperája is megteszi, de ebben az esetben érdemes egy rögzítő lakkot is venni kreatív boltban, mert ha falidíszt készítetek, karácsony után jöhet a tisztasági festés…

 

 

Forrás, képek: http://www.craftynest.com/2009/12/giant-craft-stick-snowflakes/

Tetszett a cikk? Csekkold ezeket is!

Ajándékozz lekvárt Karácsonyra!

Top 3 muffin recept – a finom hétvégéért!

Adventi koszorú: milyen legyen?