Csináld magad karácsony 3.

Nincs karácsony ajándékkísérő és képeslap nélkül. Utóbbit lassan össze kellene hozni, hogy tuti odaérjen karácsonyra a címzetthez. Íme egy egyszerű, otthon is elkészíthető változat, lépésekben.Ezen a héten Kovács Erika, a Tündérfürt Műhely elindítója segít bennünket a munkában. Era most egy igazán egyszerű, de nagyszerű képeslapot mutatunk be.

Mi kell hozzá:

– bordó karton

– fehér vagy vajszínű vastagabb papír

– zöld színű vastag papír

zöld színű szalag

– karácsonyi címkék, sablonok, ezeket például itt letöltheted

-kétoldalú ragasztószalag, olló, vonalzó, folyékony papír ragasztó

 

Nézzük lépésről lépésre:

1. Vágd le a különböző papírokat, nagyjából arányosan. A bordó karton lesz az alap. Érdemes egy vastag, tartást biztosító papírt használni, lehet fényes vagy matt is. Ezt a lapot óvatosan ketté hajtjuk, vigyázva, hogy nehogy megtörjön.

 

 

 

 

2. Vágd le hozzá a szalagot is, és válassz megfelelő sablont, amelyet színes nyomtatón nyomtass ki, majd vágd körbe. Ha nincs színes nyomtatód, akkor sincs gond – a bordó alapon a szürke árnyalatok is nagyon jól mutatnak.

 

 

 

 

3. Most jön a mesterfogás: egy villa segítségével úgy készíthetsz masnit a szalagra, hogy ne csússzon szét többet. A szalag végébe készíts kis ollóval V alakú vágást, hogy ne bomoljon tovább. Kivágjuk a kisebb lapot is illetve a kinyomtatott címkéket is ollóval kivágjuk.

 

 

 

 

4. A következő lépés sikere a pontosságon múlik:

 

 

 

 

5. Az összetevőket kétoldalú ragasztó segítségével felragasztjuk a kartonra, figyelve az arányokra és a szimmetriára.

 

 

 

 

6. A képeslap belsejét szintén az előre kinyomtatott címkével és szalaggal díszíthetjük, de ne feledd: ha belülre masnit ragasztasz, a képeslap nem fog tökéletesen záródni.

 

 

 

 

 

Eráról itt olvashatsz még.

 

Tetszett a cikk? A sorozat többi részét itt találod:

Csináld magad: karácsony – 1.

Csináld magad: karácsony – 2.