Csináld magad: karácsony – 1.

Nincs még nyakadon a karácsony, de ha nem akarod az egész adventi időszakot tömegben káromkodva tölteni, nekikezdhetsz előbb is. Elsőnek például egy adventi koszorúval.Mai ajánlatunk igazán egyszerű, még azok is nekiállhatnak, akik ügyetlennek kiáltják ki magukat.

Kell hozzá:

– 1 zacskó facsipesz (olcsóbb boltokban már 200 Ft körüli árban lehet kapni egy 36-os csomagot)

-1 zacskó nagyobb lyukú fa vagy műanyag gyöngy, a kásagyöngynél nagyobb méretben (hobbiboltban már 200 Ft körül lehet kapni egy akkora csomaggal, amekkora mennyiségre szükséged lesz), olyan színben, amilyenben szeretnéd, de ha az egyszerűbb style híve vagy, akkor kezeletlen fa gyöngyöt vagy pirosat ajánlunk

– egy vegytisztítós, fém vállfa

– zöld akrilfesték

– fél-egy méter hosszú 2-3 cm széles selyemszalag (attól függ, mekkora masnit szeretnél rá kötni)

A dolog az ügyességi szakasszal kezdődik: a vállfát szét kell hajtogatni, a „kusza” részt csípőfogóval eltávolítani, és viszonylagos kört hajlítani belőle.

Ha ez kész van, lehet csodálni, és előkészíteni a csipeszeket. Ha van szabad tér, ahol mozog a levegő, gyorsan megúszod a dolgot: egy doboz szélére csipeszelve az áldozatokat, flakonos akrilfestékkel fújd le őket mindkét oldalról. Ha nincs teraszod/erkélyed vagy szeretnéd, hogy a gyerekeknek is legyen sikerélményük, akkor fogjatok egy ecsetet, teríts újságpapírt a konyhaasztalra, és tubusos akrilfestékkel zöldítsetek. Jó, ha a szárításra hagysz pár órát, utána jön a következő fázis.

Ezt szintén csinálhatják akár a gyerekek is: a csipeszeket a gyöngyökkel felváltva kezdjétek el rádolgozni a drótra, és ha középen összetalálkozik a sor, akkor készen is van a Nagy Mű. Már csak a masni hiányzik, és mehet is az ajtóra/falra/ablakba. A konstrukció előnye, hogy a karácsonyi lapokat is rácsíptethetitek.

Mini változatban akár karácsonyfadísz is lehet!

Képek, ötlet: http://www.craftinessisnotoptional.com/

Motiváló segítségként nézd meg fázisról fázisra galériánkat!

Tetszett a cikk? Nézd meg ezeket is!

Így frissítsd a ruhatárad 5 ezer forintból – galériával!

Stílusikonok – Hepburntől Lady Gagáig

Így úszd meg a telet: öt rezsifaló ötlet