A csehországi Humpolecben található, eredetileg a 16. századból származó romos sörfőzdét 1991-ben vásárolta meg egy árverésen Stanislav Bernard, Josef Vávra és Rudolf Šmejkal.Nem sok időbe telt, hogy az épületet felújítsák és ismert prémium márkává tegyék a Bernard sört Csehországban.
A Bernard sörgyárban ragaszkodnak a tradícióhoz, már -már kézműves sörnek is tekinthetjük a söreiket. Képzett sörfőző mesterek felügyelik a sörfőzés folyamatát, a sör pasztörizálatlan, és a legjobb cseh alapanyagokból készül. Mindezeknek köszönhető a sör testességének és keserűségének a harmóniája. Saját termeikben és pincéjükben erjesztik, érlelik a sört, ahogy azt a tradíció megkívánja, több héten keresztül 1-2 ̊C körüli hőmérsékleten. A szűrés is 2 ̊C foknál történik speciális mikrobiológiai szűrőkkel, így a sör nem veszít az aromájából, színéből és ízéből, megőriz minden egészséges tápanyagot.
A sörgyár 2000-ben megvásárolta Csehország egyik legrégebbi malátázó épületét, ahonnan a kiváló pils típusú malátát szerzik be. Saját élesztő kultúrájukat számos más kézműves sörfőzde is használja.
A söröket hagyományosan csatos üvegbe töltik, ezzel is jelezve, hogy nem kívánnak a nagy sörgyárak nyomdokaiba lépni. Dobozos kiszerelésük nincs.
Stanislav Bernard Csehországban nagy ismertségnek örvend, folyamatosan kiáll a cseh tradicionális sörfőzés mellett, szembe megy a globális sörgyárak gyártási gyakorlatával és lobbijának köszönhetően kivívta az országban a kis sörfőzdék megbecsülését.
A sör rendelkezik a České pivo védjeggyel, aminek a használatát az Európai Bizottság engedélyezte olyan cseh sörfőzdék számára, amelyek garantálják, hogy a sör cseh nyersanyagból, Csehországban, megfelelő technológiával készült.
A Bernard sörgyár sörei sorra nyerik a hazai és nemzetközi díjakat, elismeréseket, kb 300.000 HL-t főznek és 26 országba szállítják.