COPS! Jogában áll (meg)hallgatni!

Ki nyírta ki a popipart?

A COPS 5 funky-helyszínelő, akik egy földalatti laborba’ új anyagot kísérleteztek ki.

Ez a keverék tartalmaz minden eddig megismert és széles körben kedvelt szert, felütve valamivel, ami masszív élvezetet nyújt.Az 5 Korrupt Kopó:

Négyen a Rendőrtiszti Főiskolára jelentkeztek, kivéve Búvárt, aki ott volt büfés. Sajnos (vagy nem) egyik fiút sem vették fel. Így jött a banda alapkoncepciója, hogy 5 tipikus amerikai zsarut testesítsenek meg. A zene szeretete hozta össze őket 2005.04.20.-án.

Karakterek: Búvár – a lecsúszott magánnyomozó, Matyi Mendoza – bevetési rendőr, Droo – funky helyszínelő, Kubu – laboros, Néni – talpas (közúti) zsaru

Droo (Mikrofon)

A Flepnis Fakabát Kecskemétről, a mikrofonok rémálma. Mivel zsenge zsaru korában Liszt-érzékeny volt, szülei beíratták a Kodály Zoltán zeneisibe. Nyolc év, 10 ellenörző, abszolut hallás. Bejárta a fél világot, a másik felét itthon fogja. Fotózott hajón, logisztikázott bőrdzsekit, de a skandinávoknak is segített cefréhez jutni, hogy ne fázzanak. New Yorkban volt hentes, ott lett pulykavega. Californiában volt pizzafutár, limuzinsofőr, statiszta, találkozott nagy sztárokkal, de rájött, hogy ők se izzadnak virág illatút. Az’tán kalandvágyból hazaúszott és a széles vásznon hordta tovább a Pizzát. A nagysikerű Ali G. Show-ban is megvillantotta utánozhatatlan verbális tudását. Soha nem kel fel aznap, amikor lefekszik. (Vagy fordítva…)


Néni (Basszus)

A tokaji érlelésű basszer, a hamisítatlan oldschool funky-slap-bass technika ördöge. Kölyök Kopó korában kicsit szolfézskodott Tokajban, majd felúszott Butapestre és színes pixeleket kezdett el rakosgatni a monitoron. Autodidakta módon nyúlt a basszusgitárhoz, ami cserébe úgy szól, ahogy egy basszusgitárnak szólni kell. Játéka a banda egyik védjegye. Kopói gyakran átszámolják ujjait, mert nem hiszik el, hogy öt van neki. Ritkán szól, de akkor nagyot. Ja, hogy honnan a becenév? Az ágyát ravatalozónak hívja, a hátizsákját meg rőzsének. Van még kérdés?


Matyi Mendoza (6 húr)

A csepeli rap’n’roller. A mondás szerint „Nice boys don’t play rock’n’roll!” Na ezért játszik ő rap’n’rollt! Funky-kuttyogtatásban nagyon karmol. Meglepő szólókban olyannyira utánozhatatlan, hogy még magát sem szokta ismételgetni. Mutass neki egy extrémsportot és ő mutat neked egy oklevelet, meg egy oktatói papírt ugyanabból. Ha lenne motorra-szerelt-siklóernyő-snow-wake-board-gitár-lemezjátszó, na, azt róla neveznék el. Hivatalosan egy utazási irodában szervez utakat másoknak, de mindenki tudja, hogy magának szervezi őket. Mendoza húrjai fűzik a bandát szorosra a tinirajongókkal.Kubu (Dob)

Az Őrjöngő Ötös ütős ütőse Debrecenből. A debreceni rockéleten és zeneiskolákban nőtt fel. Masszívan pumpálja a beateket, olyan pontossággal, hogy svájci órákat hozzá állítják. Állítólag egyszer bekopogtatott hozzá a Kaszás, ő meg elküldte, hogy nem volt pontos. Kevés olyan Magyar rock zene van, aminek ha bemondod az első sorát, ne folytatná a másodikkal (sajnos). Egy zeneisibe’ tanítja a surmókat bőrverésre (rossz az, aki rosszra gondol). Rengeteget tud enni, múltkor megevett egy lovat filézve. Gyakorlatilag egész nap tömi a lukat a fején, állítólag még a vádlijában is bél van. 

Búvár (Selektah’, Samplah’)

Oldschool-hip-hop-funk dj. Ifjú bakelites korában a kecskeméti partykon Drooval rázták az electric boogiet és hypolták a népet, amíg a készlet tartott. Amikor kifogyott, egy multi-lánc kényszerítette kényszermunkára a halaspult mögött. Gyorsan ráébredt arra, hogy aki a halakkal melózik, az előbb utóbb a halakkal fekszik, és aki a halakkal fekszik az előbb utóbb a halakkal kel. Akkor még könnyűbúvárként felúszott a fővárosba és ott kezdte el kiépíteni az utat, amely igazi nehézbúvárt faragott belőle. Tény, hogy akárhol megfordul mulattatni, ott maradandót alkot. Ha másképp nem, egy masszív italszámla formájában.