Coffee2Go Budapest módra

Nehezen indul a reggel? Kellene még egy kis energia a délutáni munkához?  Este még sok a teendő, de te már fáradt vagy? Hol találsz olyan kávézót, ahol gyorsan elvitelre is kérheted a kávédat, hogy így tovább szaladhass a teendőid felé és frissen, energikusan tölthesd a nap hátralévő részét? Összegyűjtöttünk 10 olyan coffee to go helyet, amit érdemes meglátogatni, ha sürget minket az idő.


California Coffee Company

Ha nincs időd a reggeli nagy sietségben, ha csak este 10-kor kezdesz neki a tanulásnak vagy ha hétvégére egy hosszabb városnézést tervezel, a California Coffee Company minden esetben segít a felélénkülésben, kiváló minőségű, professzionálisan elkészített kávéival.  Kora reggeltől késő estig, fővárosi üzleteik pedig még vasárnap is nyitva tartanak. Ide akár kutyasétáltatás közben is beugorhatsz, hiszen budapesti kávézóik szeretettel fogadják házi kedvencedet is. Teréz körúti üzletük 2014-ben még az Év Kutyabarát Kávézója címet is elnyerte. Kávéikat olasz pörkölésű, 100% arabica, presszókávéikat 80% arabica és 20% robusta kávéból készítik profi baristáik. Üzleteinek elérhetősége itt található.


Vespresso Coffee

A Vespresso neve a Vespa márka és a kávé összekovácsolódásából jött létre, nem véletlenül, hiszen ez a mozgó kávézó egy könnyen felismerhető kicsi Piaggio APE. Céljuk, hogy mind stílusban, mind kínálatban egyedülálló színvonalat nyújtsanak. A jármű kedvező árakkal, különleges hangulattal és minőségi kávékkal várja mindazokat, akik gyorsan tovább szeretnének száguldani a mindennapi tennivalók közé. A jármű aktuális helyzetéről a Facebook-oldalukon tájékoztatnak.


fekete

A fekete egy igazán rendkívüli dizájnú, családias hely, melynek célja egyetlen dolog: „jó kávé, feketén, fehéren”. Kávéik közvetlenül az ültetvényekről, méltányos kereskedelemmel érkeznek, filozófiájukra elsősorban az angolszász új hullám van hatással.  Azt mondják, kávéhabjuk az egész városban legendás. Gyors kiszolgálással, kedves személyzettel várnak mindenkit, aki meg szeretne győződni arról, hogy valóban méltóak erre a hírnévre.

1053 Budapest, Múzeum körút 5.


Tamp & Pull

A Tamp & Pull Espresso és Brew Bar megálmodója a négyszeres magyar barista bajnok, Molnár Attila. A kávézó kialakítása, felszerelése és kiszolgálása olyannyira profi, hogy nemzetközi elismerésnek örvend. Ha álmosan indulunk a Corvinus egyetemre, érdemes betérni ide egy kávéra. A kávézó belső kialakítása teljesen egyedülálló, elemeire szétszedett eszpresszó gépekből áll, és ez rögtön kedvet csinál a matematikatanuláshoz.


1139 Budapest, Váci út 85.

1054 Budapest, BankCenter Arany J. utca

1093 Budapest, Czuczor utca 3.

My Little Melbourne Coffee

A tulajdonosok Melbourne-i kirándulása, annyira jól sikeredett, hogy mindenképpen Melbourne-nek akarták elnevezni kávézójukat, az ausztrál város jelentős kávékultúra miatt. Céljuk, hogy minél többen ízelítőt kaphassanak a new wave kultúrából.  Az állandó kávékínálatuk mellett, hetente megújuló európai mikropörkölőktől származó jó erős feketével is várják vendégeiket valamint minden hónap közepén kávékóstolást is szerveznek.


1075 Budapest, Madách Imre út 3.

Costa Coffee Hungary

Lelkes baristák, csúcsminőségű kávégépek és meleg fogadtatás várja mindazokat, akik számára a „kávé nem csak kávé”. Kávéik minőségét minden nap tesztelik, csakis professzionálisan képzett baristákkal dolgoznak és itt kapható a különleges Mocha Italia nevű speciális kávékeverék is, melynek összetétele hét pecsétes titok. Üzleteinek elérhetősége itt található.


Művész Coffe & Co.

A Művész Coffe-ban (szigorúan egy e-vel írandó!) több mint 40 féle kávékülönlegesség kapható és a teljes kínálat kérhető akár elvitelre is. Kávéikat eredeti, karakteres ízű olasz kávéból készítik. Kedvező árak, különleges ízek és krémes habok várják azokat is, akiknek ugyan nincs sok idejük, de mégis részesülni szeretnének egy példátlan kávé élményben. A kávék kérhetők jegesen vagy forrón, normál és nagy méretben is.


1066 Budapest, Andrássy út 7.

Expresso Café

A kávékat a világszerte elismert Stephen Leighton pörkölőmester készíti a kávézó számára. A hagyományos eszpresszók mellett, a világon már elismert, de Magyarországon még nem elterjedt, alternatív eljárásokkal is készítenek kávékat. Széles kínálattal, profi gépekkel és prémium minőséggel várnak mindenkit. Korábbi részletes cikkünk a kávézóról itt található.


1024 Budapest, Lövőház utca 2. 

1072 Budapest, Rákóczi út 42.

1139 Budapest, Pap Károly utca 4.

Sock’s coffee

Egy igazán kellemes, hangulatos hely, ahol a kiszolgálók is kedvesek és a kávé is minőségi. Kicsi területe, zsúfoltsága miatt igazi régi kávéházi jelleget nyújt és itt a vendégek a falra felírva is kifejezhetik tetszésüket. Csak le kell olvasnod a falról a véleményeket, ha meg akarsz győződni a hely magas színvonaláról, és ha a nagy rohanásban mégis van egy percnyi időd, akkor nyugodtan egészítsd ki a saját véleményeddel is.


1074 Budapest, Dohány utca 1/b.

Starbucks

A Starbucksban kellemes időt tölthetünk el a barátainkkal, kollégáinkkal, de ha sajnos nincs időnk beülni az egyik mesterien kialakított kávéházba, elvitelre is kérhetjük a kiváló minőségű, kizárólag arabica kávébabból készült kávét. A Starbucks 1971 óta szolgál fel frissen pörkölt kávét és ma már több mint 19000 kávézóval rendelkezik, a világ 58 országában. Magyarországi üzleteinek elérhetősége itt található.