BÚÉK – készül az első közösségi magyar doku

Amatőr és profi felvételek egyvelegéből készítik el az első magyar közösségi filmet, melyben bárki szerepelhet!Úgy érzed, hogy mindig a tiéd a legjobb házibuli szilveszterkor? Szerinted mindenkinek látnia kell, hogyan próbáltátok sóval kitakarítani a kiömlött egy liter vörösbort – leginkább eredménytelenül? Esetleg megint olyan frenetikusra sikeredett a közös himnuszéneklés és a konfettiszórás, hogy az figyelmet érdemel?

Most mindenki megmutathat mindent a szilveszter estéjéről, hála az első magyar közösségi filmjének, a BÚÉK-nek, mely a 2013/2014-es szilveszter éjszakákat fogja megörökíteni dokumentumfilm formájában. És hogy mitől közösségi film egy közösségi film? Attól, hogy egy közösség készíti – méghozzá a magyar közösség. 

http://youtu.be/8yLx9JZvvG8

A www.buekfilm.hu oldalon december 31-től várják a szilveszter éjszakát megörökítő videóanyagokat, melyeket a jelentkezők rögzíthetnek telefonnal, kézi kamerával de akár profi eszközökkel is – lényeg, hogy minél több ember, minél több szokás és minél több történet jelenjen meg a filmben, megmutatva, hogy milyen színes közösség a magyar.

Az egész estés dokumentumfilm munkálataiban ezen felül fiatal filmesek is részt vesznek, akik 24 órán keresztül fognak követni egy-egy karaktert, miközben 2013-ból átlépünk 2014-be.

A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók.

További információk ITT és a Facebookon ITT!