Válogatott résztvevők a Budapesti Karácsonyi Vásáron

16-án nyitott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár – idén először a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ felügyelete alatt.Idén hagyd otthona  rutint, mert egy kicsit mást és máshol találsz majd mint eddig. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ kicsit megreformálta az eddigi rendszert: a vendéglátók például a szobor köré csoportosulnak, és nem is árulhatnak akármit. A nyitó sajtótájékoztatón Vitézy Zsófia, a Központ vezetője elmondta: gyrost vagy pizzát ne keress idén a karácsonyi vásárban, inkább maradj a disznótorosnál, édességben pedig a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó bejgli, kürtőskalács és mézes kalács a nyerő.

Újdonság, hogy még a hosszú évek óta itt áruló kézműveseknek is zsűrizésen kellett átesniük – viszont éppen ez a rendszer teszi lehetővé, hogy olyanok, akik eddig nem tudtak bekerülni, lehetőséget kaphatnak, hogy hat héten át árulják a portékáikat. Viszont idén egy egész házat kapnak a fiatal ipar- és képzőművészek, akik heti váltásban, ingyen mutathatják meg, mit tudnak.

A Gerbeaud-ház homlokzata ezen a vásáron paint-up „merénylet áldozata lesz”: minden este fényfestéssel „mozgatják meg” a patinás falakat.

Idén két színpad is lesz: a díszvendég Kalocsa fúvószenekara mellett népzenészekkel, különféle jazzformációkkal, de utcazenészekkel is megismerkedhetsz majd.

Csekkold ezt a hírt is!