Budapest legjobb teraszára vadásznak

Laza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban? Te is segíthetsz eldönteni, hogy hol van Budapest legjobb terasza!

A harmadjára megrendezett Terasz Budapest pályázaton három kategóriában jelentkezhetnek a vendéglátósok: terasz, kerthelyiség és pop-up. A döntés a négytagú szakmai zsűri és a közönség kezében lesz, akik idén különösképpen értékelik a gyerek- és kutyabarát helyeket.

Budapest városképének legmeghatározóbb elemei a teraszok, kerthelyiségek és tetőteraszok, melyek nyáron a város legkedveltebb kikapcsolódási helyszíneivé alakulnak át.  Évről évre új és izgalmas helyek tűnnek fel a különböző stílusú, régi és új teraszok a fővárosban,melyeket a pestiek pillanatok alatt törzshelyükké alakítanak. Ezek bemutatására és közösségteremtő szerepük kihangsúlyozására indította el 2014-ben a Terasz Budapest pályázatot Budapest Főváros Önkormányzata.

A zsűri tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán főpolgármester-helyettes, Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze, Gianni Annoni, gasztronómiai szakértő és Miklós Csaba, borász. Az általuk kiválasztott három győztes egy évig viselheti a Terasz Budapest 2016 címet.


“Egy étterem életének és összképének fontos része a terasz, hiszen az önkifejezés egyik legjobb eszköze, ahogy a mindennapi zsongást kivisszük a szabadba, igazi élményt adva ezzel a vendégeknek.Vannak olyan tényezők, amelyek nagyban befolyásolják egy terasz sikeres működését: a helyszín, az elhelyezkedés, az épület adottságai, a kialakítás, a dizájn, a praktikum és a szolgáltatás minősége” – mondta Gianni Annoni.

A pályázatra 2016. július 18-tól egészen augusztus 7-én éjfélig jelentkezhetnek a vendéglátóhelyek ezen az oldalon, ahol bárki szavazhat a kedvenc helyére. Az internetes közönségszavazáson legnépszerűbbnek és legmenőbbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül.