Budapest legjobb teraszai II.

Mivel a hőséget tekintve a helyzet fokozódik, egyre inkább elkerülhetetlenné válik az, hogy elfoglaljuk a főváros legjobb teraszait.Első részünkben már bemutattunk hat szabadtéri helyet, ahol kedvünkre ehetünk és ihatunk a napsütést – és remélhetőleg – hűs szellőt élvezve, most pedig ismét jöjjön hat terasz, ahol kiereszthetjük a fáradt gőz, legyen hétköznap vagy hétvége egyaránt.

VOLT Music Bar


Ugye mindenki felkapta a fejét, hogy mi lehet ez a hely, de csak egyszerűen az Akvárium Klub teraszáról van szó, ahol a következő hetekben a VB-vetítések veszik majd át az irányítást. Az utóbbi években a házi sörök voltak a gasztroforradalom nyertesei, ám idén már a koktélok játsszák a főszerepet. Persze nem a már jól megszokott klasszikusokra kell gondolni, mint a Cuba Libre, a Long Island Ice Tea vagy a Mojito, sokkal inkább kísérletezések őrülten finom eredményeire. Ilyen specialitás a Here Comes the Kraken vagy a whiskeyből és chartreuse készült  Wives on Holiday, ami állítólag karthauzi szerzetesek 300 éves receptjén alapszik.

Imázs


Egy kis fogalombomba: a legfrissebb hozzávalók, a legújabb technológiák és egészség mindenek felett. Ezeket kínálja nekünk ínycsiklandozó ételeivel a japán és thai konyhára épülő Imázs, melynek teraszán picit belekóstolhatunk a keleti kényelembe.  Ezen felül sokszor van élő zene is, ami az itt töltött időt még emlékezetesebbé teheti, de az olyan rendezvények is gyakoriak, mint például a borkóstolás – hogy ne csak a hőségtől szenvedjünk.

Ötkert


Bátran mondhatjuk azt, hogy Budapest egyik legmenőbb és legfelkapottabb helye az Ötkert, minden hosszú mászkálás szinte alapvető célpontja. A terasz már a környezet miatt is hívogató, de a finom fogások és koktélok is emelhetik az asztalok fényét. Ha elhúzódik a vacsora, vagy a késő délutáni kávéból áttérsz a koktélokra, ne aggódj. Az Ötkertben kiemelkedő lemezlovasok gondoskodnak arról, hogy egész hajnalig ne álljon meg az élet.

Holdudvar


A VB-közvetítések itt sem maradnak el a nyáron, de nem csak a foci miatt éri meg kilátogatni a Holdudvarra, ami nem véletlenül lett egy kicsit a megnyugvás és lazítás szigete – magán a megnyugvás és lazítás szigetén, a Margitszigeten belül. A bulik hajnalig tartanak, az italkínálat kiváló, a minket körbeölelő Duna pedig gondoskodik arról, hogy egy kicsit mindig hűvösebb legyen az idő, mint a zsúfolt fővárosban…

Fröccsterasz


A nyaraknak két kihagyhatatlan hozzávalója van, a jó hideg fröccs és egy szellős terasz. Nos, a Fröccsterasz már csak nevében is mutatja, hogy mindezt a két összetevőt tökéletesen vegyíti magába, ráadásul miután Deákon van, a barátai társaság bármelyik tagja secc-perc alatt odajuthat tömegközlekedéssel a legspontánabb bulira is. Tökéletes a hétköznap esti lazításokra, a szombat esti bemelegítésre és a vasárnap esti másnapokra. Tudjátok, kutyaharapást szőrivel!

Gerlóczy Kávéház


Egy cseppnyi Párizs mindig ráférhet a lelkünkre, így a Gerlóczyba meginni egy kávét a relaxálás egy tökéletesen kreatív módja, főleg hogy mellé még a hasunkat is kényeztethetjük jobbnál jobb – és különleges – édességekkel, melyek kínálata folyamatosan változik, ahogyan az itallapon is folyamatosan feltűnik egy-egy újabb érdekesség, mint például a levendulás cider. Hétvégenként délutánig húzódik a reggeli menü, délutánonként nyílik a halterasz, a teadélutánokon pedig a legújabb teák és bonbonok felejtetik el velünk, hogy igazából nem is Franciaországban vagyunk.