Budapest legjobb teraszai I.

Ezer és ezer hely van Budapesten, ahol élvezhetjük a nyár egyik legjobb dolgát: a teraszokat. Ahol ebéd közben simogat minket a napsütés, ahol az árnyékban, mégis levegőn ihatjuk meg a délutáni kávét és ahol hajnalig üldögélhetünk, a végén talán már kissé bódult hangulatban. Bemutatjuk Budapest legjobb teraszait, ezúttal kicsit a gasztronómia élvezeteket előtérbe helyezve.

Grey Goose Restaurant & Bar


Ha kicsit a luxust és a minőség fellegvárát akarjuk élvezni, irány a Grey Goose Restaurant & Bar, ahol már reggeltől a legjobb falatokkal és tipikus magyar finomságokkal várnak minket. Az italok csak a legjobb alapanyagokból készülnek, az üdítők pedig friss gyümölcsből és házi készítésű szörpből. Üzleti találkozó, családi ebéd, romantikus vacsora, egy görbe este a barátokkal… Itt mindig szívesen látnak minket.

FUJI Japanese Restaurant


Húsz éve nyitotta meg kapuit a FUJI, az első japán étteremként Budapesten, de azóta is az egyik vezető a kategóriában. A Budai hegyekben nyugvó étteremben a japán gasztronómia széleskörű kínálatával találkozhatunk, az interior pedig most esett át egy mesés átalakításon, így valóban élmény lehet a napsütésben sushizni.

Hadik Kávéház


1920 óta a magyar irodalmi élet egyik legfőbb központja a Hadik Kávéház, olyan vendégek fogyasztották itt kávéikat és váltották meg a világot, mint Karinthy, Kosztolányi, Móricz és Déry Tibor. Finom falatjaival és remek italaival tökéletes reggel, délben és este is, de a főszerepben persze az utánozhatatlan Hadik-hangulat áll.

Circus Bar


Budapest egyik legeklektikusabb helye nem csak színekkel van tele, hanem olyan meglepő dizájn jellemzi, amitől még a legedzettebb romkocsma-látogatóknak is leesik az álla. Óriás zsiráf, neonfóka, biciklizi majom. Mindez mégis kifinomult és elegáns környezetben, sokrétű étel- és italkínálattal.

Vogue Boat Restaurant


Nincs is finomabb nyáron mint egy kis hűvös szellő a Duna hullámairól a nagy hőségben. Nos, ebből extra mennyiséget kaphatunk a Vogue-on, ahol minden nap várja valamilyen különleges program a látogatókat, az étlap pedig külön kis dunai utazást ígér, bécsi, pozsonyi és persze budapesti finomságokkal. A borlap pedig maga a csoda, csak úgy mint a kilátás.