Budapest Essentials – Május 30.

Május 30-án tovább dübörög a város, hála a Budapest Essentials-nek. Ismét érdekes, nem mindennapi túrák, múzeumok, színházak gondoskodnak arról, hogy főbűn legyen az unatkozás a fővárosban, de a nap főszereplői a különböző startup előadások lesznek. Lássuk részletesebben!

Séta


Délelőtt 11-kor egy általános, 16 órakor pedig egy romkocsma túrán vehetünk részt a a Free Walking Tourral. Délelőtt tíz órától vár minket a Tűzfal és Street Art túra, ahol Budapest azon helyeit nézhetjük meg, ahol a fal festővászonná változott, a régi zsidónegyedet pedig biciklin ülve fedezhetjük fel a BudapestBike-kal.

Kiállítások


Ismét vár mindenkit az Everybody Needs Art kiállítás a Design Terminálban, Csillag Pál képei Tobe Galériában és természetesen ugyanúgy nyitva lesznek a Zwack Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum kapui is.

Startup


Mint említettük, a főszerep május 30-án a startupoké lesz, vagyis éljen a kreativitás és lelkesedés! Kezdjük a reggelt az Ötkertben, a Creative Mornings-on reggel 8-tól délelőtt 10 óráig.

Most pedig következzenek a startup-hegyek: a KIBU 10 és 16 órakor tart előadást, a Ustream irodájában 15 órakor startupol , a Bricklow 16 órától mutatkozik be főhadiszállásán, 16 órától pedig a Kéthly Anna tér 1 alatt a Remagine Tech néhány kollégája mesél a cégről és hogy honnan hova jutottak – leginkább a hogyanra koncentrálva.

Ha pedig már előadások témakörben mozgunk, folytatódik a Bródy Studios három napos rendezvénysorozata, a Café Amsterdam is.

Gasztró


Millenáris Parkban robbant a Gourmet Fesztivál, a magyar gasztrokultúra esszenciája és meg sem áll június 2-ig.

Színház


A Jurányi Inkubátorházban a Szputnyik Hajózási Társaság a Reflex című darabot mutatja be, míg a a Stereo Akt a Trafóban a Felülről az ibolyát előadással dobja fel bárki estéjét – aki vesz jegyet persze.

Egyéb izgalmak


Az El Rapido & Deliben ismét beléphetünk az Időcsapdába, élő szabadulós játékban kipróbálva magunkat.