Budapest Essentials – Május 29.

Erős programokkal indít a Budapest Essentials május 29-én – mondhatni rögtön belecsapunk a lecsóba. Lesz séta, kiállítás, design, színház, elkezdődik egy egész filmfesztivál és még a túlélésért is folytathatunk küzdelmet, persze azért nem vérre megy a játék. Íme az első nap, mikor is Budapest életre kell – jobban, mint valaha.

Séta


Délelőtt 11 órától 12:30-ig a Free Walking Touron vehetünk részt Budapest különleges helyszíneiben gyönyörködve.

Kiállítás


A Designterminálban 18 órától 20 óráig nézhetjük meg az Everybody Needs Art kiállítást, de a képzőművészetek kedvelői eltölthetik idejüket a Tobe Galériában Csillag Pál Ezüsttánc című tárlatában szájat tátva, a Zwack Múzeumban, a Magyar Nemzeti Galériában és a Szépművészeti Múzeumban. 

Design


Aki a designért rajong, annak irány az Akvárium Klub, ahol 20 órától 21 óráig a WAMP tart rendezvénye.

Előadás és film


19 órakor startol a Bródy Studios három napos rendezvénysorozata, a Café Amsterdam, nyilvános vitákkal, filmekkel és interjúkkal. Ha pedig már filmeknél és interjúknál tartunk, ne feledkezzünk meg az Ötkertben a Cultivo-előadásról 19 órától, illetve a Tip Top Barban az EuShorts Filmfesztiválról 21:00 és 22:00 között.

Színház


Este 8 órától a Jurányi Inkubátor Házban nézhetjük meg a Szputnyik Hajózási Társaság Párnaember című darabját, mely egy elképzelt diktatúrába repít minket.

Egyéb izgalmak


Dowtown magazine délelőtt tíz órától tart graffitis napot.

Aki pedig igazán izgalmas programra vágyik, az térjen be az El Rapido & Delibe, ahol belépve az Időcsapdába, élő szabadulós játékban vehet részt.