Budapest Essentials – Június 1.

Attól hogy utolsó nap, szó sincs pihenőről a Budapest Essentials-on, ahol további séták, kiállítások és színházi előadások várnak minket, de különleges módon fedezhetjük fel a XXI-ik századi modern piac élményt is.

Séta


A sétálós programok egyszerűen nem érhetnek véget vasárnap sem, a Free Walking Tourral 11 órától barangolhatunk Budapesten, a Tűzfal és Street Art túra pedig 11:00-kor kezdődik. A Beyond Budapest túra mesék és történetek alapján mutatja be új fényben Budapestet 12 órától.

Kiállítás


Továbbra is vár mindenkit az Everybody Needs Art kiállítás a Design Terminálban, Csillag Pál képei Tobe Galériában és természetesen ugyanúgy nyitva lesznek a Zwack Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum kapui is.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy még június 1-én is folytatódik az EuShorts Filmfesztivál a Tip Top Bárban, jobbnál jobb rövidfilmekkel.

Gasztró


Millenáris Parkban tovább dübörög a Gourmet Fesztivál, a magyar gasztrokultúra esszenciája, ahol egy helyen vonulnak fel Magyarország legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái, gourmet boltjai és kézműves élelmiszer termékei.

Piac


Már a középkorban is a piactól volt város egy város, a piacok pedig máig jelen vannak – oké, persze kicsit azért más stílusban. Az Akvárium klubban fognak tündökölni a WAMP, a Gozsdu udvarban a Gouba Bazaar, a Szimpla kertben pedig a Szimpla piac. Együtt mutatják meg, hogy menő (és modern) módon is lehet piacozni.

Színház


Ha vasárnap színházba akarunk menni, 19 órakor irány a Jurányi Inkubátorház, Philipp György kortárs opera koncertjének bemutatója, illetve A Boldogság tanyája, lakásszínházi esztrádműsor, az Ötkertben pedig a Grundszínház mutatja be a Maestro című előadását.

Egyéb izgalmak


Az El Rapido & Deliben ismét beléphetünk az Időcsapdába, élő szabadulós játékban véve részt.