Budapest a levegőben

Budapestet népszerűsíti a Face Team a YouTube-on. A videót 5 nap alatt 4,5 millióan látták.

Az akrobatikus kosárlabda hazai nagyágyúi 5. helyezést értek el a brit Csillag Születik-ben. Felfigyelt rájuk a YouTube egyik neves rendezője Devin Graham (azaz Devin Super Tramp), aki  most először Budapestet választotta helyszínként. A január elején bemutatott klipben feltűnik a Halászbástya, a Bazilika, a Hősök tere, a Szabadság híd, a Lánchíd és a Budai Vár is. Az ámulatba ejtő mutatványokat eddig több 4,5 millióan nézték már meg.

A Face Team korábbi reklámfilm-szereplése az izraeli Orange céghez köthető, melyben a SlamBall nevű, itthon még gyakorlatilag ismeretlen sportágat népszerűsítik. Mivel csak Amerikában és Kínában van erre alkalmas pálya, a sportcsarnokban fel kellett egyet állítani a forgatáshoz. Stan Fletcher és Noah Ballout a SlamBall amerikai legendái is szerepelnek a reklámfilmben a magyar csapattal.

A fiuk siker sorozata 2003-ban kezdődött, amikor Takács Áron NIKE freestyle versenyt nyert kosárlabda kategóriában, majd 2004-ben Pongrácz Gyulával megalapították a Face Team-et. A világon egyedülálló formáció korábban soha nem látott műsorával számtalan eseményen vesz részt itthon és külföldön.  Zenére koreografált produkciójuk különleges kaszkadőr mutatványokból áll,  „sportszínházukkal” elkápráztatják a közönséget. Ha kell, repülnek és zsákolnak, falon járnak, színészkednek vagy kapura lőnek.

Egyesületük szervezi a SOUL OF THE GAME WEEKEND-et, amely a kosárlabdára és az extrém sportokra összpontosít.

Figyelem! A trükköket otthon felállított pályán kipróbálásra nem ajánljuk, de ha te is tanulnál pár ugrást a srácoktól, keresd őket a honlapjukon található elérhetőségek bármelyikén!

Fotó: https://www.facebook.com/faceteamtheshow

A lenyűgöző video:Tetszett a cikk? Akkor olvasd el az alábbiakat is:

Budapest Európa egyik legjelentősebb fürdővárosa

Apró lépésekkel a környezettudatosság felé

Fotópályázatot hirdet a Kaptár