Budapest a felhőkarcolók városává válik?

Egy dologban egész biztosan nem bővelkedett eddig Budapest: a felhőkarcolókban. Lehet, hogy hamarosan megváltozik a helyzet.

Két nagyobb építkezés is körvonalazódik a városban, melyek ha megvalósulnak több (pesti viszonylatban) gigantikus magasságú épülettel gazdagodhat a város.

A 13. kerületben 3 darab 90 méteres toronyház is emelkedhet az alacsony épületek dzsungelébe, de a Kopaszi gát is hasonló fejlesztések alanya lehet.

Utóbbi beruházás a BudaPart névre hallgat, és egy modern lakó- és irodaövezetet létrehozását célozza meg a Kopaszi gátnál.  Arról már korábban is írtunk, hogyan fognak kinézni az itt felhúzott házak, most azonban újabb információk derültek ki a tervekkel kapcsolatban.

A Dombóvári úthoz legközelebb eső területen emelkedne az a 120 méter magas épület, mely egész biztosan megváltoztatná a Duna-parti látképet. Az égig érő csoda az Infoparkkal szemközti oldalon gyönyörködtetné a budaiakat, és irodaházként üzemelne. Jelenleg a tárgyalási fázis zajlik a kivitelezők és a városi illetve kerületi önkormányzat között.

Az irodaházat megálmodó cég még nem választotta ki a tervezőirodát, ezért a nyilvánosságra került látványtervek is csak nyers illusztrációnak foghatóak fel. Tervek ide vagy oda, a befektetők szerint hatalmasat kaszálhatnak, ha a tervekből egyszer valóság válik, ugyanis Dél-Budát a város egyik legdinamikusabban fejlődő részének tartják.

Forrás itt.