Bringázd körbe a Balatont!

A bringázás  kiváló hobbi, amelynek hódolhatunk amatőr vagy profi szinten, egyedül vagy családosan, tavasszal, de akár késő őszön is. A Balaton régió igazi paradicsom kétkeréken! Egyre több kifejezetten kerékpáros pihenőhellyel találkozhatunk szerte a parton, ahol nemcsak felfrissülés és finom ételek várják a túrázókat, de szükség esetén kerékpárjavításra is lehetőség van.A Balatoni Bringakörúton 210 km hosszan öleli körbe a tavat, de emellett számos más lehetőség is akad: 2016-ban új kerékpárút szakaszokon tekerhetünk többek között Balatonfűzfőn és Vonyarcvashegyen, de ezeken kívül is folyamatosan épülnek a régióban a kerékpárutak. Zalakaroson a Termáltó fejlesztési projekt keretén belül is kiépítésre került egy közel 800 méteres kerékpárútszakasz és újdonság a Ságvár és Siófok közötti új kerékpárút is.

Ha nincs saját bringád az sem probléma, rengeteg helyen lehet bérelni is, akár szállásokon, tourinform irodáknál, de Nyugat-Balatonnál már „pick&drop” kerékpárkölcsönző rendszer is működik, azaz nem feltétlenül kell ugyanott leadnunk a kerékpárunkat, ahol kibéreltük.

Izgalmas lehetőség még kerékpárral átkelni a Balatonon! A Balatoni Hajózási Zrt. egyes menetrendszerinti járatain – természetesen a Tihany – Szántód közötti kompjáraton túl – lehetőség nyílik kerékpárok szállítására, így akár kisebb Balaton-körök is teljesíthetők. (bővebb info: Balatoni Hajózási Zrt-nél)

Tipp:


Legyen szó családi bringás kirándulásokról, hegyi ösvényekről vagy országúti útvonalakról kerékpártúra tippek ITT!