Bólints Tibi október 15-én!

Republic-fan vagy? Akkor írd be pirossal a naptáradba október 15-éhez: Bólints Tibi!

Idén se hagyja új dalok nélkül rajongóit Magyarország egyik kedvenc együttese, a Republic. Az október 15-én megjelenő új lemezen 11 vadonatúj dal található, köztük a legújabb sláger is, az „Egy szó, egy hang” című szerzemény.

A Bólints Tibi! című lemezen jól kapcsolódnak a dalok egymáshoz, amelyek közé – egy spontán öltet folytán – átkötő szövegfoszlányok is kerültek.

És hogy honnan a meglepő cím? Boros Csaba, az együttes énekes-gitárosa így emlékszik: „Összejöttünk egy kocsmában: a zenekar, családtagok és barátok, hogy megnézzünk egy labdarúgó mérkőzést. Mivel a meccs nem volt túl izgalmas, ezért Tamás és Cipő elkezdték mutogatni egymásnak a telefonjaikra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eiket. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastatták ezeket egy a társaságunkban ülő magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, mi dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy Zoli nyomban rögzítette is telefonjára. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára ’86-ban jutott ki a foci VB-re. –  Akkor még több ezren kiabálták, hogy „Bólints Tibi!” – mondta Cipő azon a bizonyos estén. (Nyilasi Tibornak drukkolva). Erre Tamás: –  Ez nem is lenne rossz lemezcím… – Szóval ennyiben maradtunk…”

Ízelítő a lemezből:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uypTeSYr63A