Bocuse d’Or magyar döntő

A mai napon került megrendezésre a Bocuse d’Or magyar döntője. Hat fantasztikus séf és csapatuk versenyeztek azért, hogy melyikük képviselje Magyarországot a szintén Budapesten megrendezésre kerülő Európa Döntőben. És a nyertes nem más mint Széll Tamás, a budapesti Onyx Étterem séfje!Ma reggel indult a verseny a következő sorrendben:

09:00 Sándor Rodrigo – Costes Downtown, Budapest
09:10 Szabó László – Sodexo
09:20 Győrffy Árpád – Kollázs – Four Seasons, Budapest,
09:30 Pohner Ádám – Olimpia Étterem, Budapest
09:40 Széll Tamás –  a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d’Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje
09:50 Volenter István – 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár14:00 Első tálalás
17:00 Ünnepélyes eredményhirdetés

A nyertesek

  • Aranyérem: Széll Tamás –  a budapesti Onyx Étterem séfje, a Bocuse d’Or 2013-as világdöntőjének 10. helyezettje
  • Ezüstérem: Pohner Ádám – Olimpia Étterem, Budapest
  • Bronzérem: Volenter István –  67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár


A mai versenyen résztvevők már a májusi döntő alapanyagaival dolgozhattak, amelyek a vendéglátó, jelen esetben Magyarország, gasztronómiájához köthető: a halételhez dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapját adó gímszarvasborjúcomb és -gerinc.

A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy mindkét versenyétel fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, valamint a versenyhez kapcsolódó eseményeken is kizárólag magyar borokat szolgálnak fel, ezzel is szélesebb betekintést engedve a magyar konyhák ízvilágába.

Májusban Budapesten húsz versenyző 5 óra 35 perces kulináris show-n harcol a Bocuse d’Or Europe 2016 győztesének címéért. A 2017-es világdöntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehetnek részt, összesen 24 országból.

Szurkoljunk Széll Tamásnak!