Bérletújítás az Operaház őszi évadára

Több mint kétezer programot kínál az Opera és az Erkel Színház a szeptemberben induló új szezonban. A Shakespeare-évad 17 feldolgozást vonultat fel az angol szerző leghíresebb darabjaiból a májusünnepen. A hatalmas klasszikus repertoár, az opera- és balettbemutatók mellé nagymusicalek, koncertek, beszélgetős mű- sorok és interaktív családi, valamint gyerekprogramok sorakoznak fel. A teljes évadra március 16-tól válthatók bérletek. Bérletújítás március 9-től.


2015 szeptemberében Leonard Bernstein világhírű musicaljével, a West Side Storyval indítja új évadát a Magyar Állami Operaház. Novák Péter rendezése ezreket vár az Erkel Színházban, amely újranyitása utáni harmadik teljes szezonjában az új produkciók csaknem felének ad otthont. Ugyanitt 2016 nyarán Elton John Billy Elliot című darabjának magyarországi debütje ígér robbanásszerű színházi sikert.

32 premier, köztük 12  hazai bemutató,  összesen 500 nagytermi előadás, benne 45 repertoárprodukció, 100 hangverseny, kamara előadás, gála, rendezvény és fesztivál-előadás, 200 gyermekprogram, 600 épülettúra, több mint 1000 nagyköveti prezentáció – összességében 2400 attrakció várja a közönséget a 2015/2016-os szezonban.

A premierek sorában nemcsak a könnyed hangvételű amerikai szerelmi história hoz új színt a palettára, de egyedi és különleges tánc-opuszok  is szerepelnek rajta, így a Johan Inger alkotta Walking Mad, amelyről a koreográfus  így vall:

„Ravel híres Bolerójának erotikus, már-már  giccses története késztetett arra, hogy megvalósítsam saját elképzelésemet… A Walking Mad egy utazás,  melyben  saját félelmeinkkel,  vágyainkkal és a lét könnyűségével szembesülünk.” A Magyar Nemzeti Balett bővülő repertoárján  nagy klasszikusok között ismét és új színrevitelben látható a Csipkerózsika és A diótörő is megújul. A modern vonalat Kylián újabb két darabjának magyarországi bemutatója  képviseli, Román  Sándor egyedi stílusában a Marsbéli krónikákat koreografálja, emellett az együttes számára ismét alkot az Operában Lukács András.

Hogy mindez  a legszélesebb körben könnyen elérhető legyen, a Magyar Állami Operaház 2015/16-os Shakespeare-évadától új alapokra helyezi bérlet- és jegyár-struktúráját, és névre szóló, egyedi tervezésű, gyűjthető plasztik pontkártyát vezet be, amely révén elsősorban hazai, visszatérő látogatóik komoly kedvezményekhez juttathatják saját magukat. A különböző bérletkonstrukciók részleteiért kattints ide! Az Opera a fiatalabb korosztályok számára is többféle bérletet kínál mindkét játszóhelyén, s mindegyik bérlethez jár a Bónusz+ kedvezmény, mellyel egy további különleges eseményre féláron válthatnak belépőjegyet a bérlettulajdonosok. A gyerekeknek, családoknak, gimnazistáknak és egyetemistáknak szóló bérletek iránt érdeklődők ide kattintsanak.

Előre lehet tehát készülni a teljes évadra, a szezont indító nagyszabású,  ezreket váró szabadtéri Évadnyitánytól a nagy bemutatókon át az évadot záró június végi Csillagóra gálaestig. A nyári melegben fiatal operaénekesek és táncosok merülnek az Erzsébet téri Akváriumban, az évadszünetben  pedig újra várják közönségüket a Sziget Fesztiválon és az OperaFüreden.