Bánkitó VS Korrupció

A Bánkitó Fesztivál jövőre július 12-től 15-ig tart majd, még mindig Bánkon. A legelső jegyeket december 6-tól tudjátok megszerezni a bankitofesztival.hu oldalon.

Mint minden évben, így idén is a progresszió mutatja az utat a a Bánkitó programfüzeteihez. A szervezők megkavarják kicsit a nappalokat az éjszakákkal, hihetetlenül izgalmas együttműködésekre számítanak a színházi-civil-kult és zenei szervezőcsapatok között.

A Bánkitó idén is egy olyan fontos társadalmi probléma fogja majd össze a fesztivál összes programját, ami mellett nem lehet már csak úgy elbuliznia senkinek. 2017-ben ez a korrupció, és azok a dolgok, amik azt lehetővé teszik.

fotó: Szemerey Bence // Bánkitó Fesztivál


Most sem szeretnénk majd passzívak, puszta megfigyelők maradni. A korrupció, a mutyi mindenki szerint gáz, pártoktól függetlenül. Minden megjelenésünk egyértelműen fog üzenni: NEM OKÉ. Nem oké, hogy minden kapu alatt van egy kiskapu. Nem oké, hogy helikopterek meg budai villák tűnnek el és jelennek meg újra. Nem oké, hogy “köztünk marad” és nem igaz, hogy mindenki jól jár, mert senki nem jár jól. Civilek, képzőművészek és zenészek együtt fogják ezt elmondani, megjeleníteni és legfőképp kiadni magukból.

– áll a jövő évi fesztivál szervezőinek credójában.

fotó: Szemerey Bence // Bánkitó Fesztivál

Fontos számukra, hogy a Bánkitó olyan fesztivál maradjon, ami az elérését minden évben egy jó ügy érdekébe állítja. Üres szlogenek és támogatói logók helyett most is egy olyan témára hívják fel a figyelmet, ami nemcsak a saját életünk, de az egész ország életét megnehezíti.

Ehhez persze elengedhetetlen az a tudatos, elkötelezett közösség, ami évről évre teltházat csinál Bánkon és ezzel lehetővé teszi, hogy Magyarország legkülönlegesebb független butikfesztiválja 2017-ben is nagyot ugorjon – a tóba.