BALATON BORGALÉRIA

Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország egyik legszebb, és legérdekesebb szőlőtermő vidékén, a Balaton Borrégióban.

Ezen a természeti kincsekben oly gazdag, változatos tájon a szőlő- és borkultúra több ezer éves múltra tekint vissza, s annak első írásos emlékei egyben a magyar szőlőművelés kezdeteiről is tanúskodnak. A kelta és római hódítók után honfoglaló őseink is felismerték és kihasználták, hogy a napsütötte dombokon és lankás hegyoldalakon a Balaton klímakiegyenlítő hatása különösen kedvező feltételeket teremt a szőlőtermesztéshez és borkészítéshez. A történelmi tradíció máig is él, mi több, virágzik!

A hagyományok megőrzése, a szőlész-borász munka méltatása, és nem utolsó sorban a balatoni borok ismertségének és elismertségének érdekében történő tenni akarás volt a három alapmotívum, melyek eredményeként megszületett a Balaton Borgaléria Üzletlánc létrehozásának gondolata.

A Balaton Borgaléria Magyarország egyik legkiválóbb, és legváltozatosabb szőlőtermő vidékén, a Balaton Borrégióban tevékenykedik. Célunk e térség minél szélesebb körű, hiteles képviselete; a régióhoz tartozó valamennyi borvidék sokszínű íz-világának bemutatása; termőhelyi specialitásainak népszerűsítése. Magas színvonalú bor-kínálatunkat kizárólag balatoni borok képezik. Termékválasztékunkhoz éppúgy hozzátartoznak a patinás pincészetek méltán híres borai, mint a nagyközönség számára még kevésbé ismert, fiatal borászok és pincék kiváló termékei.