Az óvoda, ami egy sci-fi-be is elmenne

Futurisztikus óvodával dicsekedhet a 13. kerület.

Az ország legmodernebb óvodájával dicsekedhet Angyalföld. A 13. kerületi Meséskert Óvoda annyira vagányra sikerült, hogy a kisgyerekeken kívül egész biztosan szívesen töltené itt az idejét egy-két felnőtt is. Az épület úgy néz ki kívülről, mint egy gyerekjáték, belülről pedig még több izgalmat rejt.

Az óvoda megálmodóinak az volt a feladata, hogy a korábban itt álló, 200 gyerekre tervezett óvodát kétszer ekkorára álmodják meg, hogy 400 gyerek is kényelmesen elférjen.

Van itt árnyékolt terasz és kis fedett színpad, ahol a kicsik megcsillanthatják tehetségüket. Az épületen visszaköszönnek a kerek formák, a falak egy része pedig mágnesesek és moshatóak, így a külcsín mellett a praktikumra is ügyeltek a tervezők. Az összes szoba (köztük 2 tornaterem és 3 fejlesztőszoba) úszik a fényben a mennyezet különleges kialakításának köszönhetően . Külön terme van az autista gyerekeknek, a logopédiának, de még ultramodern mosókonyha és konyha is helyet kapott a falak között.

A legújabb technikai csodák bemutatóterme is lehetne az óvoda, ahol gondoskodtak az állandó hőmérsékletről, automata árnyékolókról, pollen- és allergén mentes levegőről.

Talán nem kínos mindezek után kijelentenünk, hogy mi is szívesen lennénk újra gyerekek. Feltéve, ha ide járhatnánk óvodába.

forrás: index