Az igazi szellemirtók Angliában vadásznak

Kezdetét veszi Anglia legnagyobb szellemvadászata. A paranormális kutatók egy elhagyatott kenti iskolában nyomoznak az elveszett lelkek után.

Az 1940-es években, Nyugat- Kingsdownnban épület az az épület, melyben a városi legendák szerint szellemek járnak. A házban egykoron iskola is működött, de 11 éve bezárták, és azóta senki nem tette be oda a lábát. Kivéve talán a szellemeket.

Az épület rászolgált, hogy félelmetes történeteket meséljenek róla. 80 évvel ezelőtt például egy sátánista tulajdonosa volt, akiből a papok megpróbálták kiűzni a démonokat, de nem jártak sikerrel.

Az angol paranormális kutatók úgy döntöttek, ideje végére járni a rengeteg pletykának, és megvizsgálni, mi is valójában a helyzet szellemfronton.

Jeff Young, a Ghostech paranormális kutatócsoport vezetője elárulta:


„Annyi éjszakát fogunk a Stacklands Houseban tölteni, amennyit csak kell. Nappal már folytattunk vizsgálatokat a házban. Kamerákkal és egyéb mérőeszközökkel vizsgálódtunk. Sikerült felvenni egy női hangot, mely azt suttogta, hogy a házban ördögimádók vannak.”

Meg kell hagyni, biztosra akarnak menni a paranormális szakemberek. Olyan értékes eszközöket cipeltek a házba, melyek egyesével többe kerülnek, mint az egész romos épület. A kutatóknak van mindenféle digitális hang- és képfelvevő berendezésük és hőmérsékletmérő eszközük, melyeket bevethetnek a nyomozáskor.

Young szellemirtó úr még a ház régi lakosai halotti bizonyítványát is felkutatta, valamint azokat az imákat is kinyomozta, amelyeket 80 évvel ezelőtt az ördögűző papok kántáltak, hogy kiűzzék a démont a falak közül.


A szellemesdi jó biznisz

A paranormális témák örök népszerűségnek örvendenek, a szellemimádók száma pedig talán csak még tovább növekedhetett az utóbbi időben, amikor olyan vérfagyasztó, sátáni filmekkel árasztanak el minket a mozik, mint a Démonok között 2 vagy az Amikor kialszik a fény.

Jeff Young, Ghostech paranormális kutatócsoport vezetője elmondta, hogy már gyermekkorában is érdeklődött a megmagyarázhatatlan események és UFO-k iránt. Később, amikor megnézett egy amerikai szelleműző valóságshowt, rájött, hogy hobbijából pénzt is lehet csinálni, így megalapította a Ghostechet, mely azóta számos házban kísérelte meg fülön csípni a rosszakaró szellemeket.


„Csak olyan helyekre megyünk, melyeket korábban még senki nem vizsgált meg. Mivel nincs szerződésünk egyetlen tévécsatornával sem, nem kell a dolgokat izgalmasabbnak ábrázolnunk, mint amilyenek valójában. Csak az igazat rögzítjük és mutatjuk meg” – mondta Young.

Sietniük kell, ha nyakon akarják csípni a szellemeket, ugyanis egy építészcég jelezte azon szándékát, hogy lerombolná a hírhedt házat, és duplagarázsos sorházakat húzna fel a helyére.