Az év egyik legjobb hete a mozikban

Az idei év egyik legjobb hete érkezett el a magyar mozikba. A holnap határával akció debütál némi furcsa nyúlással, a Másnaposok szerencséjét nem szabad elítélni a címe által, a Csúnya, gonosz bácsik Tarantino idei kedvence, a Hosszú út lefelé 2014 talán legkreatívabb komédiája, az Ötödik kerék pedig kis történelmi lecke Olaszország mindennapjaiból. Most aztán egész héten járhatunk moziba.

A holnap határán


A japán manga-feldolgozás leginkább  az Időtlen időkig című klasszikus véletlen koppintása, igaz, a cél itt nem az, hogy megszerezzük álmaink nőjét, hanem hogy ne pusztuljon el a világ. Ez pedig Tom Cruise-on és Emily Blunton múlik, előbbi minden nap meghal az űrlények ellen vívott vitában, majd másnap – tanulva hibáiból – játszi könnyedséggel felébred.


Másnaposok szerencséje

Mielőtt még megijednénk és azt hinnénk, hogy ismét fel akarják éleszteni a Másnaposok által keltett cirkuszt egy, a berúgáson majd homályos emlékeken alapuló sztorival, megnyugodhatunk, szó sincs erről. A főszerepben Meghan (Elizabeth Banks), aki éppen elveszti álomállását, így nagy bánatában berúg, elmegy egy férfivel, hajnalban pedig arra kel, hogy roboghat be  munkahelyére, az állás ugyanis lehet mégis az övé. Ám a város sötétebb részében pénz és autó nélkül elég nehéz túlélni…


Csúnya, gonosz bácsik

Igazi fesztiválkedvenc, Tarantino pedig az év legjobb alkotásának nevezte az izraeli thrillert, melyben egy apuka akar bosszút forralni a lányát megerőszakoló és megölő felfüggesztett tanáron egy kissé durva modorú rendőr segítségével. Persze apuka sem túl normális, a kínzások miatt már a trailerről elkaptuk a fejünket, de lesznek poénok is bőven.


Hosszú út lefelé


Mikor megláttuk Pierce Brosnant, először kicsit megijedtünk, hogy kapunk valami középszerűen unalmas romantikus filmet, de szó sincs ilyenről – sokkal inkább egy kreatív sztori első pillantásra remeknek tűnő megfilmesítéséről. Négy idegen találkozik Szilveszter éjszakáján egy felhőkarcoló tetején. Egy a cél: az öngyilkosság. Lassan de biztosan végül meggyőzik egymást, hogy inkább tartsanak össze feladás helyett – a különleges találkozásokból barátság lesz – és siker.


Az ötödik kerék

Az ötödik fiú, Ernesto sose volt a legagyafúrtabb, az ő életét követhetjük végig Olaszország hétköznapi életét bemutató filmen, melyben minden van ami olasz és mely kellemes kordokumentáció is. Kérdés, hogy ez a magyarokat mennyire érdekli. A trailerből sok nem derül ki.