Az 5 legjobb balatoni strand

Hogy mi a legjobb a balatoni vakációkban? Hát  a strandolás! Megmutatjuk, melyik a tó 5 legjobb strandja.

kép forrása: MTI/Varga György

5. Aranypart – Siófok

Siófok a Balaton „fővárosa”, így nem csoda, hogy az itteni strand toplistánk szereplője. A 3,5-4 kilométer hosszan húzódó homokos Aranypart ideális választás a családosok számára, mivel a sekély vízbe a gyerekek is bátran bemerészkedhetnek. Mi mégis inkább a szabadstrand állandó nyüzsgését imádjuk, és a közelben lévő hangulatos tereket, kirakodóvásárokat és a felejthetetlen partikat, melyeket este csaphatunk itt.

st-sio


4. Esterházy Strand – Balatonfüred

A Balaton második leglátogatottabb települése, Balatonfüred is kitesz magáért strandfronton. Az itt található strand egyben élményfürdő is, medencékkel és menő csúszdákkal. A panoráma talán innen a legtökéletesebb, hiszen remek kilátás nyílik a Tihanyi-félszigetre. Ha netalán megunnátok a strandolást, sétáljatok végig a Tagore sétányon és térjetek be az egyik hangulatos teraszos étterembe.

 st_balfür


3. Wesselényi Strand – Balatonalmádi

A balatonalmádi Wesselényi strand közel van a vasútállomáshoz, az ingyenes parkolókhoz – és a mi szívünkhöz is. A homokos partszakasznál kiélheted homokvár építési szenvedélyed, de gyermekéned a hatalmas játszóparknál is kielégítheted – persze, csak ha bevállalós vagy, hogy a gyerekek között játssz.  Sportolási vágyaidat a strandröplabda pályán csillapíthatod.

st_balalm


2. Balatonakali

Az északi parton meghúzódó város strandja bár nem ingyenes, a karszalagos rendszernek köszönhetően ki-be járkálhatunk a strand területéről a nap folyamán. Ami miatt igazán közel nőtt a szívünkhöz a hely, az az itt található könyvtár, ahonnan bárki kölcsönözhet ki könyveket, a gyerekkifestőktől kezdve a skandináv krimikig mindent megtalálhatsz itt. Ha jobban szeretsz a szűrt fényben napozni, kényelmesen elbújhatsz a fák árnyékában is.

st_balatonakali


1. Platánstrand – Balatonboglár

Hogy mi kell ahhoz, hogy a listánk első helyére kerüljön egy strand? Festői ló, sekély, hamar felmelegedő víz, gyepes partszakasz, foci- és kosárlabdapálya, gyermekjátszóház, kondipark és a strand szomszédságában lévő borstandok. Balatonbogláron mindez adott – és nekünk nagyon bejött.

st_balbog