Az 5 leggyönyörűbb glamping

Összegyűjtöttük Európa legjobb glamping szálláshelyeit, ha nemcsak a táborozást, de a kényelmet is szereted.


Mi az a glamping?

A glamping kifejezés az angol „glamorous” (lenyűgöző, elbűvölő) és „camping” szavakból jött létre. Lényege a táborozás, például sátoros, faházas, jurtás szálláslehetőség, olykor televízió, internet nélkül, ám alapvető kényelmi szempontokat figyelembe véve. Egy glamping szálláshely berendezése esetenként akár egy 4-5 csillagos hotelszoba felszereltségével is felér.


Európa 5 legszebb glampingje

5. Killarney

A Délnyugat-Írországban található Killarney az azonos nevű nemzeti park határán, a Lough Leane tó partján, festői környezetben található. Reggelente a sátorból kilépve az ír hegyekre és rétekre nyíló kilátás már önmagában pótolhatatlan élmény, és a Grove Lane-ben a kényelemről sem kell lemondani. A tágas, zord időnek is ellenálló harang alakú sátrak maximum 4 személy részére nyújtanak szállást; kályhával, székekkel, komóddal felszerelten, amolyan kopottas-elegáns berendezéssel várják a látogatókat.


4. Noszvaj

A Bükk déli kapujában, Egertől 10 kilométerre található Noszvaj, Magyarország egyik legszebb vidékén, az Egri Borvidék határán. Itt található a Nomád Hotel és Kemping, ahol a vendégek belekóstolhatnak a „glamorous camping” élményébe is. A szálláshely családi vállalkozás, létrejötte és története mondhatni a „szabály, hogy nincs szabály” elvet követte és évről évre folyamatos változáson megy keresztül. A vendégek a hotel mellett a kényelmes ággyal, kanapéval, pipereasztallal felszerelt jurta, valamint a „Távol Afrikától” és a kék-zöld „Parancsnoki sátor” nevű faházak közül választhatnak.


3. Knight’s Glamping at Leeds Castle

Az angliai Knight’s Glamping nevéhez hűen lovagi kikapcsolódást ígér. A tipikus angol vidéki környezetben létrehozott tábor színes, csíkozott sátrai valóban a lovagkori tornákon felállított sátrakra emlékeztetnek, ám minden bizonnyal nagyobb kényelemmel szolgálnak. A vendégeket ugyanis a sátor belsejében baldachinos ágy, ropogós pamut ágynemű és fatüzelésű kályha várja. Akik pedig szeretnék élvezni egy kellemes, kültéren elköltött angol vacsora hangulatát, azoknak saját faasztal és fapadok állnak rendelkezésre.


2. Canonici di San Marco

A Canonici di San Marco a Velencéhez közeli Miranóban található. A létesítmény a lagúnák városa és a Brenta folyó közt, békés, olasz vidéki környezetben fekszik, tökéletes kiindulópont egy őszi kiránduláshoz és velencei látogatáshoz. A szálláshely tágas, levegős luxus sátrainak berendezése ötvözi a keleti és nyugati elemeket; 17. századi, vasból és fából készült csillárok, kő mosdó és elegáns, „kopottas”, antik hatást keltő bútorok adják a különleges hatást. A sátrakban egyedi, szürke bambusz székek és szófaágyak találhatók, és mindenhol külön fürdő szolgálja a vendégek teljes kényelmét.


1. Garden Village Resort

A Garden Village Resort a gyönyörű Bledi-tótól 300 méterre fekszik, a komplexum ökológiai szempontokat figyelembe véve lett kialakítva. Területén a faházakon és luxusapartmanokon kívül egy jól gondozott kertben, növényekkel körülvéve 6 glamping sátrat is elhelyeztek. Ezek mindegyike légkondicionált, berendezésében a natúr színek dominálnak. Tágas fürdőszoba, kanapé, mini hűtőszekrény, TV, valamint egy cseppnyi luxus, egy szabadtéri forróvizes fakád áll a glampinget választó vendégek rendelkezésére.


 

forrás:  Trivago.hu