Az 5 legemlékezetesebb magyar sportpillanat

Az idei nyáron bővelkedtünk a sporteseményekben, és a magyar sportolók sikereiben. Nézzük az 5 legemlékezetesebb pillanatot.


5. A magyar vízilabda válogatott

Végig szurkoltunk a magyar férfi vízilabda válogatott összes meccsét, és minden alkalommal büszkék lehettünk rájuk. Még akkor is, amikor Montenegró ellen veszítettünk a negyeddöntőben, így lettek a fiúk az olimpia rangsorán – és a mi listánkon is. Ha te is végigkövetted a magyar vízilabdázók mérkőzéseid, Nagy Viktor interjúja kötelező olvasmány!


4. Kozák Danuta

A sportolólány a vízbe termett! Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 3 aranyérmet is szerezett a riói olimpián. Kajak egyesben, kettesben és négyesben is ő, illetve a ő csapata bizonyult a legjobbnak.  Külön köszönjük neki, hogy ő hozta haza Magyarország 500. olimpiai érmét.


3. Az aranylábú focisták

Legyőzték az osztrákokat, döntetlent játszottak az izlandiakkal és portugálokkal, míg végül a belgákkal hozta össze őket a sors, akik véget vetettek a magyarok diadalmenetének. Akárhogy is legyen, a magyar csapat már több évtizede nem szerepeltek ilyen bravúros eredménnyel az EB-n. Sőt, még a szürke mackónadrágot is sikerült divatba hozniuk, hála Király Gáborban.


2. Szilágyi Áron

Ami 4 éve Londonban sikerült, idén Rióban is. Igen, Szilágyi Áron ismét elnyerte a vívásban az aranymedált. Áron már csak azért is nagyon közel áll a szívünkhöz, mert ahogyan mi, úgy ő is hatalmas Budapest rajongó. Ha még többet szeretnél tudni a sportolóról, olvasd el a vele készített interjúnkat.


1. Hosszú Katinka

Ha Margaret Thatcher a Vaslady, akkor Hosszú Katinka az Goldlady!  A legsikeresebb magyar úszó háromszoros olimpiai, ötszörös világ-, és tizenháromszoros Európa-bajnok. Medáljait nem is taglalnánk hosszabban, hiszen egy egész regény lehetne írni róluk, legyen elég annyi, hogy a riói olimpián 3 aranyat, és 1 ezüstöt akaszthatott a nyakába.