aSushi – Egy falat nyugalom a forgatagban

A Mammut pörgős környezetében van egy hely, ami a megtestesült keleti nyugalom. Igazi menedékhely a fáradt vásárlónak és igazi Mekkája a sushira éhes látogatóknak. Az aSushiban jártunk.A Mammut II második emeletén hívogatja látogatóit az aSushibar, melynek ázsiai dekorációja már belépéskor annyira elbűvöli és más világba invitálja az embert, hogy könnyen el is felejtjük, hogy egy bevásárlóközpont közepén vagyunk. Persze csak egy pillanatra – a nyitott, világos tér ugyanis lehetővé teszi, hogy mindent tisztán lássunk, ami a plázában zajlik.

A leves…


Levessel kezdtünk, ami lehet, hogy nem a legtermészetesebb döntés egy sushi-étteremben, de mit tehettünk mást, ha a kínálat egyszerűen elbűvölt minket. Különösen ajánljuk a Tom Khai Kait, a gombalevest, melyet kókusztejjel, csirkehússal és garnélarákkal bolondítanak meg. Nem egy megszokott kombináció, de kezdetnek tökéletes.

…és a főfogás


A leves után viszont kisebb kétségbeesés lett úrrá rajtunk – az asztalunkhoz érkező óriási tál olyan bőséges választékot nyújtott, hogy hirtelen tényleg fogalmunk sem volt arról, mit is válasszuk. A legtöbb helyen egy kis tányért kapsz néhány, gondosan kimért sushival – de az aSushi nem ez a hely.Nehéz kiemelni néhány kedvencet, nem is keveset vitáztunk, de megtettük mit megkövetelt – a cikk. Mindenki kedvence közé tartozott a Roppongi Ebi, egy tejszínes, sajtból, avokádóból és garnélarákból összeállított tekercs, amit ropogós panír vesz körbe. Ugyancsak mindenki rajongott a Kawasakiért, az uborkás, garnélarákos, avokádós és sajtkrémes sushiért, amit kívülről repülőhal-kaviár borít. Néhol sós, néhol már-már édes ízeivel ez volt az abszolút kedvenc.Szomjunkat a ház limonádéval oltottuk, ami tökéletes felfrissülést jelentett a finom falatok után.

Jóllakottan és elégedetten hagytuk el az aSushit, kilépve a Mammut II sürgő-zsongó terébe, készen állva bármekkora pörgésre, ami egy bevásárlóközpontban körbe vehet minket. Mi már tele voltunk sushival. És keleti harmóniával.