Titkos katonai raktár és UFO-k Budapest közepén: Area 51 élményszínház

Van, aki szkeptikus, és van, aki biztos benne, hogy egy napon eljönnek, a sci-fi filmek borítékolható sikeréből kiindulva azonban az UFO-k és a titkos katonai projektek mindenkit érdekelnek. Most te is bepillanthatsz a szuperbiztosan őrzött falak mögé.

Az Area 51 project Európában egyedülálló harmadik típusú interaktív élményszínházként hirdeti magát, maga a téma pedig egy hátborzongató – és UFO-hívők körében bizonyára jól ismert – történetre épül.

Az egyik legismertebb UFO-legenda

A történet szálai 1908. június 30-ig nyúlnak vissza a fagyos Szibériában. A kihalt orosz tájon egy nap alatt több száz hektár erdő pusztult el érthetetlen, titokzatos módon. A kiszivárgott információk alapján kiderült, hogy a katasztrófát egy eddig azonosítatlan, repülő tárgy lezuhanása okozta. A legenda pedig innen már önálló életre kelt. Az UFO-hívők körében sokan úgy gondolják, hogy a katasztrófa közelében egy másik csészealj is lezuhant, ennek egy utasa azonban életben maradt.

A hidegháború végének közeledtével, 1988-ban, teljes titoktartás közepette az akkori magyar, szovjet és amerikai kormány vezetése egyezmény keretében rendelkezett arról, hogy az UFO-t, és az egyetlen életben maradt utasát Magyarországra szállítják, és itt folytatják a kutatást. A titokzatos szállítmány egy hideg téli napon, az éj leple alatt érkezett, a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett – legalábbis az élményszínház története szerint. Ha belépsz az Area 51-be, egy sci-fibe oltott mesevilágba csöppensz – egy hangárba, ami 24 éve rejti a lezuhant csészealj romjait Budapest közepén, anélkül, hogy bárki is tudna róla.

Élmény 1550 négyzetméteren

Az Area 51 élményszínház október 26-tól látogatható, az egyedülálló élményről az 1550 négyzetméteres hangár díszletei, és nem kevesebb, mint 80 színész gondoskodnak! Aki belép, az nem csupán néző lesz, hanem maga is részesévé válik a történetnek – a belépéshez például izolációs eljáráson kell átesni.

Egy biztos, az élmény nem mindennapi, a földöntúli kalandok érdemes kipróbálnod, ha hiszel az UFO-kban, ha érdekelek az UFO-k, ha bejönnek a nem hagyományos színházi előadások, vagy ha te is az X-aktákon nőttél fel.

Kép forrása: http://www.facebook.com/Area51Project