Anonimus seprős szempillákkal

Majdnem három hete tartja lázban a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit az új jövevény. Két év után újra zsiráfborjú született.


170 centi tömény izom, férfihoz nem méltó csábító szempillák – ezt tudja felmutatni az állatkert legújabb „szerzeménye”, aki alig három hete érkezett, és máris az egyik legkedveltebb – egyelőre névtelen – állat a  Városligetben. Remélhetőleg nem az Aladár vagy az Álmos nevet kapja – ugyanis születésének napján éppen ezek a férfi névnapok voltak forgalomban. Bár semmi bajunk a nevekkel – Mézga Aladár például kifejezetten kalandos életutat járt be, Álmos vezér pedig férfias játékokban volt nyerő – de ilyen névvel felnőtt korában nem biztos, hogy komolyan tudnák venni.
Anonimusunk jól van, nő, ahogy kell, és éppen az elmúlt 450 nap – a méhben töltött idő – fáradalmait piheni ki. Mint minden jó zsiráfbébi, néhány órával a születése után kipróbálta gacsos lábait, amelyek mostanra sem tűnnek sokkal teherbíróbbnak: hosszú pálcikák, vicces ízületekkel, de a komolytalan külső helyett hamarosan egy délceg fiatalembert köszönthetünk a zsiráfkifutóban.
Március 7-éig te is eldöntheted, milyen néven szólítsák a gondozók a bébit, az állatkert Facebook-oldalán várják a szavazatokat.

A kedvcsinálás és a nosztalgia jegyében ajánljuk az alábbi videót.

http://www.youtube.com/watch?v=tV_ginzDXfI