Amikor a tévé hálát ad: 5 hálaadásnapi sorozatepizód

Amerikában nem csak a vacsoraasztalhoz ülve szokás megemlékezni a hálaadás ünnepéről: évtizedek óta minden évben részt vesznek benne a legmenőbb tévésorozatok is. Alább a kedvenc hálaadásnapi sorozatepizódjainkat vonultatjuk fel nektek!

A hálaadásnapi érdekességeket összegyűjtő cikkünkért kattintsatok ide!

Narancsvidék

A tinidráma nemcsak a Karácsuka ünnepét adta nekünk, de két zseniális hálaadás-napi epizódot is, amelyek viszonylag szép keretbe foglalják azt a fejlődéstörténetet, amelyen a karakterek a sorozat négy évada alatt keresztülmentek. A The Homecoming címre hallgató rész egyenlő arányokban szállítja az ünneppel járó kínos családivacsora-hangulatot, a tiniszerelmek kifürkészhetetlenül béna misztikumát, és a hátrahagyott életünk iránt érzett, megbánással vegyes hálát. A negyedik évad harmadik, Cold Turkey nevű epizódja már keményebb témákkal dolgozik, úgymint Marissa halála, az egyetemi élet drámai hatásai, megbocsátás, és a sebek elvarrása, háromnegyed órába belesűrítve a hálaadás lényegét és a Narancsvidék nosztalgiát.


Jóbarátok

A Narancsvidékkel ellentétben a kultikus Jóbarátok minden évben áldozott a hálaadásnapi pulyka oltárán, kedvenc epizódot épp emiatt igen nehéz feladat mondani, de még inkább igazságtalan dolog. A legszívmelengetőbb részt kétségkívül az ötödik évad adta nekünk (A legrosszabb hálaadás), mikor is egy hatalmas lakmározást követően a hat jóbarát, hogy valamivel eltereljék figyelmüket a kínzó kajakómáról, egyenként mesélik el a legrosszabb hálaadásuk történetét. A harmadik évad Geller-kupás hálaadása is legendás (Az amerikai futball), ahogy a nyolcadik évad Brad Pitt-es epizódja is történelmi jelentőségű (A pletyka).


Rém rendes család

A 11. évad “Egy Bundy-s hálaadás” nevű epizódjában mindenannyiunk kedvenc cipőárusa újra át szeretné élni gyerekkora hálaadásnapját, aminek fénypontja Maddie néni krumplis pitéje volt, úgyhogy Griffin nevű haverjával felkeresik az asszonyt: a helyszínen derül ki, hogy Maddie néni meghalt, Al és Griffin a fekete asszony ravatalán találják magukat, és elhatározzák, hogy magukkal viszik az egy szem krumplis pitét. Közben otthon Jefferson lemarad az utolsó bolti pulykáról, a hálaadásnapi vacsora veszélybe kerül, hacsak nem tudják valahogy rávenni Kellyt, hogy beáldozza kiskedvencét, Hanket, a pulykát.


Felhőtlen Philadelphia

Kilenc évadba tellett, de csak összejött a Paddy’s kocsmárosainak a hálaadásnapi epizód a “Gang Squashes Their Beefs” képében! Az egoista, öntelt, közveszélyes, ám mégis imádnivaló társaság úgy dönt, hogy mivel túl sok emberrel rúgták össze a port az elmúlt évek során, és az ellenségeskedés az egész hálaadásnapjukat fenyegeti, békejobbot nyújtanak nekik, és mindegyikőjüket meghívják Mac és Dennis lakásába egy hálaadásnapi vacsorára. Nem telik el sok idő, mire az egész vacsora káoszba fullad és az egyik szobában tűz üt ki, mire Charlie, Dee, Dennis, Mac és Frank híven önmagukhoz menekülőre fogják a dolgot, a lakás ajtaját pedig rázárják ellenségeikre. Boldog hálaadást mindenkinek!


South Park

A South Park negyedik évadának hálaadásnapi epizódja egyike a máig gőzerővel futó sorozat egyik legemlékezetesebb részeinek, köszönhetően a fogyatékos Timmy és gyépés pulykája, Turbék megható kapcsolatának, az abszurd musicallé avanzsált Helen Keller-színdarab háttércselekményének, és a rengeteg popkulturális utalásnak, a Soylent Greentől kezdve a Változó állapotokon át az Operaház fantomjáig bezárólag.