Alternatív városnézés

Az elmúlt években Budapest a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontjává vált, évente több millió látogatót csalogatva a fővárosba. Az egyedi hangulatú éjszakai élet, a lenyűgöző történelmi ereklyék, a nyugati és keleti hagyományokat ötvöző kultúra teszi vonzóvá a várost a modern utazók számára.  A hagyományos városnéző túrák mellett számos alternatív városi séta áll rendelkezésére azoknak, akik Budapest másik arcát is szívesen megismernék. Még a helyiek számára is tartogathat meglepetést és új élményeket, ezért összeszedtünk pár népszerű túrát, hogy így ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját. 

Az alternatív túrákat kínáló irodák egyre nagyobb számban vannak jelen, így bárki találhat az érdeklődésének megfelelőt. Az Alternative Budapest olyan túrákat kínál, mely során megismerheted Budapest graffiti művészetét, kisebb galériáit, kávézókat és más olyan közösségi tereket, ahol virágzik az underground kultúra.

www.alternativebudapest.com

Szívesen átadnád magad egy napos kényeztetésnek a város legjobb wellness-központjaiban? A Teamvision olyan túrákat állított össze, mely során Budapest legjobb fürdőit, szépségszalonjait látogathatod meg, sőt még olyan különleges programokon is részt vehetsz, mint a bonbonkészítés, a cipőmanufaktúra látogatása, vagy találkozás Magyarország egyetlen parfümőrével, Zólyomi Zsolttal.

www.teamvision.hu

El tudsz képzelni emlékezetesebb estét a városban, mint egy gyertyafényes hajózás a Dunán? Mennyei ételek és italok társaságában élvezheted a kivilágított Duna-part lenyűgöző látványát, a Legenda és a Delfin hajókon szervezett vacsorás utak során.

www.legenda.hu

Kedveled az építészetet? Budapest városképét megannyi különböző építészeti stílus befolyásolta, kialakítva így egy egészen egyedi látványvilágot. Bár a francia barokk és a szovjet szocialista hatások nagy nyomot hagytak a város látképén, a legelbűvölőbbek mégis a szecessziós épületek. Ha szeretnéd bejárni és jobban megismerni Lipótváros art nouveau stílusban készült építményeit, csatlakozz a Get Your Guide vagy az Underguide túráihoz.

www.underguide.com

Ha biztonságos alternatívát keresel, a City Tour járataival pár óra alatt megismerheted a város történelmét, eljutva a nevezetes helyekre, mindezt egy légkondicionált kényelmes környezetben. Ha busz helyett mégis inkább a gyalogtúrát választod, bátran csatlakozz az ingyenes városnézéshez, melyet mindennap 10-kor indulnak!

www.citytour.com