Ain’t got that swing – Jazz Showcase 2013

Öt évvel ezelőtt mutatkozott be a fiatal muzsikusok legnagyobb hazai seregszemléje, a Jazz Showcase. Az idei rendezvénysorozat keretében a betöretlen tehetségek mellett jól ismert zenei klasszisok is képviseltetik majd magukat.

Mindössze ötéves múltra tekint vissza, a szakma és a jazzszerető közönség mégis Magyarországi egyik legrangosabb zenei rendezvényeként emlegeti a fiatal zenészek januári „tehetségbörzéjét”, a Jazz Showcase-t. A háromnapos rendezvénysorozat alapkoncepciója pofonegyszerű: minőségi zenével örvendeztetni meg a koncertjárókat, és megszilárdítani a jazzmuzsika honi kultuszát. A Müpában koncertszervezők, menedzserek, klubvezetők és újságírók gyűlnek össze, hogy idejekorán „draftolhassák” a legígéretesebb fiatal jazzistákat – nem véletlen, hogy olyan befutott énekesek és zenészek is karrierjük fontos mérföldkövének tekintik a Jazz Showcase-t, mint Harcsa Veronika, Fábián Juli, vagy éppen a Transform Quintet.

Az idei mezőnyben is számos ígéretes tehetség szerepel. Köztük Bolla Gábor szaxofonos, aki nemrégiben az egyik legnevesebb német kiadónál jelentette meg első, Find Your Way című albumát, amelynek elkészítésében Szakcsi-Lakatos Róbert és Sárközi Lajos is részt vett; Ávéd János Balance – úgyszintén szaxofonnyűvő; vagy éppen Egri János bőgős és tanítványa Plútó József.

A koncerteket két helyszínen: napközben az Előcsarnokban, esténként pedig a Fesztivál Színházban rendezik meg. A külföldi vendégművészek között jórészt déli szomsztédaink – Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia – kiválóságai képviseltetik majd magukat.

A részletes programot megnézheted itt.Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Dresch Mihály és Wahorn András az IF Caféban!
Új év, új helyek a belvárosban
A FUNZINE nagy téli fürdőtesztje: Széchenyi Fürdő