Ahol nem ciki az előke – Gyerekbarát éttermek Budán 1. rész

Manapság nem könnyű olyan éttermet találni, ahol az egész család jól érezheti magát és ahol minden korosztály talál számára ízletes fogást. Ráadásul egészséges alapanyagokból? Anyukák és apukák figyelem: bizony nem hiú ábránd a közös kikapcsolódás igazi gasztronómiai élménnyel vegyítve. Válogatásunk első részében felkutattunk 10 gyerekbarát éttermet a budai oldalon.  

Pastrami


A Pastrami sokarcú hely, családok számára talán az egyik legfelszereltebb. Megtalálunk itt minden földi jót: játékokkal teli gyereksarok, barátságos környezet, mégis bisztrós hangulat, gyönyörű enteriőrrel. A kialakításnál nagy figyelmet fordítottak az igazán apró csöppségek kényelmére is, erről mi sem árulkodik jobban, mint a mosdóban elhelyezett pelenkázó. A Pastrami falai között kicsik és nagyok egyaránt otthon érezhetik magukat.

1036 Budapest, Lajos utca 93-99.

pastrami_MG_2720

 

 

Tranzit


Retro, modern és szürreális egyszerre – a Tranzit minden korosztályt teljes mértékben kiszolgál. A rosszcsontok szórakoztatására különösen nagy gondot fordítanak: a gyerekfoglalkozások, filmklubok, kiállítások sorát még egy nyári táborral is megtoldották, a szezonális kerti mozinál pedig szerdánként külön vetítéseket tartottak a lurkóknak.

1114 Budapest Kosztolányi Dezső térnél, a Bukarest utcában (a volt buszpályaudvar épülete)

tranzit

 

 

Balambér


Egy igazi családi vállalkozás – talán ezért is olyan meghitt, otthonos hely a Balambér. A krétázós fallal és babzsákokkal berendezett gyereksarokban jót mulathatnak az apróságok. A kifejezetten természetes alapanyagokból készült ételek pedig minden generációt megörvendeztetnek, ráadásul napi menü is választható nyers vegán vagy vegetáriánus verzióban.

1013 Budapest Pauler utca 8.

balamber_MG_2752

 

 

La Nube


Egyszerűen nagyszerű – ez lehetne a La Nube mottója. Igazi kis családi kávézó a XI. kerület szívében. A spanyol-magyar házaspár vállalkozásaként indult étteremben a csodás kávék mellett a torreádorok hazájának ételkülönlegességeivel is megismerkedhetnek a betérők. A vibráló színeket és játékokat a gyerekek is imádni fogják!

1114 Budapest, Bartók Béla út 41.

lanube

 

 

Déryné Bisztró


Az 1910-es évek óta működő bisztróban nem csak a felnőttek igényeire gondoltak. Gyerekmenü, habos kakaó pöttyös bögrében, hétvégenként pedig játszósarok és foglalkozások várják a fiatalabb generációt.

1013 Budapest, Krisztina tér 3.

déryné


Porcellino Grasso


Egy ízig-vérig olasz étterem, ahol a csodás ételek mellett az igazi mediterrán családias hangulatba is belekóstolhatnak a gyermekes vendégek. Gyereksarok és játszótér várja a csemetéket – garantált kikapcsolódás az egész család számára!

1024 Budapest, Ady Endre utca 19.

porcellino


Náncsi néni vendéglője


A budai vendéglő neve is meghittséget sugároz: a nagymama nevére keresztelt étteremben minden megtalálható, amitől szülők és gyerekek egyaránt a varázslatos nagyik konyhájában érezhetik magukat. Játszótér, kisvonat, hinta, irkafirka tábla és tömény jókedv – „Előke anyunak is.”

1029 Budapest, Ördögárok utca 80.

náncsi


Jardinette


A vasárnapi ebéd mellé gyereksarokkal készül a Jardinette. A gyerekmenü és a hét utolsó napján dél és három óra között tartott foglalkozások tökéletes kombinációnak bizonyulnak, ha a szülők kicsit csendesebben, ülve, kényelmesen szeretnék elfogyasztani az ebédet.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

jardinette


Villa Bagatelle


Gyönyörű zöldövezet, kert, csigapékség és egy óriási teáscsésze – a Villa Bagatelle mindemellett azonban arra is nagy figyelmet fordít, hogy friss, egészséges kézműves ételeikkel elkápráztassák vendégeiket. A földszinten Brótpékség, az emeleten Bistro és Salon – utóbbi akár családi rendezvényeknek is otthont adhat.

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

villa bagatelle2


Meat Boutique


Azok számára, akik imádják a friss húsból készült ételeket és Budapest esti látképéért is rajonganak, tökéletes hely a Meat Boutique. A Lánchíd szomszédságában található étteremnél pluszpont, hogy gyerekeket is szívesen látnak, így az egész család asztalhoz ülhet s kicsik-nagyok megcsodálhatják a pazar kilátást és a finom étkeket.

1013 Budapest, Lánchíd utca 7.

meat boutique