A természet apró segítői

A vadon élő állatoknak nem csak harcos ösztöneiről és veszélyességéről kell említést tenni, ahogy a legtöbb természetfilmes csatorna teszi. Az állatok gyógyászatba való bevonása főként vak vagy bénult páciensek esetében bevált eszköz.

Néhány állat pedig kellemes kikapcsolódást biztosíthat akár a puszta jelenlétével is, példa erre egy észak izraeli hölgy, Ada Barak spa szalonjában bevezetett kígyómasszázs. A masszázs során – persze csak a bevállalósak tapasztalhatják ezt meg, – hat királypiton masszírozza az „áldozatát”, ugyanis a kígyók körkörös tekergőzése fantasztikus ellazítja az izmokat és mindennél jobban oldja a stresszt.

Talán azért is olyan sikeres ez a masszázs, mert ha a páciens túljut kezdeti félelmein és megtapasztalja a kígyók megnyugtató hatását, sokkal oldottabb állapotban tudja élvezni a kezelést is.

 

Thaiföldön pedig kipróbálhatjátok az elefántok nyújtotta ellazulást, hiszen az elefánt masszázs során sem leszel kitéve életveszélynek, persze ehhez is szükséges egy kis bátorság. A masszázst bébielefántok „végzik”, akiket külön kiképeztek erre a feladatra. Egy elefánt súlya eléri a 3 tonnát, se nem túl lágyan, se nem rátámaszkodva fogja megmasszírozni azokat, akik őket választják a szép thai masszőr lányok helyett.

Ha sem Thaiföldre, sem pedig Izraelbe nem tudsz elutazni, akkor itthon is kipróbálhatsz egy-két őrületet, ilyen példának okáért a halpedikűr.

A Törökországból származó Garra rufa halakkal -melyek az elhalt bőrsejteket szedegetik le az egész lábról-, itthon is találkozhatsz már egy-egy szépségszalonban. Egy akváriumban kb. 250 hal található és ezeknek a halaknak tulajdonképpen a haltápon kívül ez a másik táplálékforrásuk.

Semmiféle adalékanyag nincsen a vízben, a halak eme kissé csiklandozó bőrtisztító és puhító tevékenysége fokozza a vérkeringést, miközben egyfajta enzimet is termelnek (dithranol), és juttatnak a bőrbe. Ez a természetes anyag elősegíti az újabb sejtek termelődését, a bőr vitalizálását.

Szerintünk nagyon érdekesek és rendkívül mókásak lehetnek ezek a gyógyászatban és szépészetben alkalmazott állati kezelések, próbáld ki valamelyiket, hiszen az állatok gyógyító hatása már régóta ismert, közelségük jót tesz az emberi léleknek!