A romantika éve a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A csodás kültéri programok nem csupán napsütéssel teli órákat, hanem kulturális feltöltődést is kínálnak. Az egyik központi helyszín idén is a Margitszigeti Szabadtéri Színpad lesz – íme egy kis ízelítő a júliusi programokból!


William Shakespeare: A két veronai nemes – A Shakespeare’s Globe Theatre és a Liverpool Everyman & Playhouse előadása /2016. július 1. (péntek) 20 óra/

Shakespeare halálának 400. évfordulóján ismét turnéra indul a londoni Globe Színház, melynek egyedüli magyarországi állomásaként ezúttal a mester egy fergeteges, de kevésbé ismert korai vígjátékát láthatjuk majd a Margitszigeten. Vígjáték angol nyelven, magyar felirattal.


A gitár világsztárja: Stanley Jordan feat. Alegre Corrêa, Horváth Kornél & Dörnyei Gábor /Világpremier jazz-koncert – 2016. július 3. (vasárnap) 20 óra /

Különleges zenei személyiségek találkozása a Margitszigeten! A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan (USA) először látogat Magyarországra, és a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal. A különleges esten Stanley Jordan mellett a kiváló gitáros-énekes, Alegre Corrêa (Brazília) játéka valamint a nemzetközi hírű Horváth Kornél és Dörnyei Gábor ütőhangszeres művészek kifinomult és egyedi duója teremt kivételes zenei világot.