A pálinkázás szabályai

A pálinkafogyasztásnak – akárcsak a borivásnak – megvannak a maga szabályai, melyet a következő 3 lépésben foglalunk össze.

Első szabály: a pálinkát szobahőmérsékleten (16-18 Celsius fokon) igyad! Ha ennél hidegebb elveszíti illatát és gyümölcsösségét, az alkohol íze erősödök fel.

Második szabály: megfelelő formájú, úgynevezett tulipános pohárból kell kóstolni, mivel az öblös rész a nagy felületű pálinka illatanyagait összeszűkítve az orr irányába vezeti.

Harmadik szabály: pálinka fogyasztása után nem szabad megfeledkezni a száraz próbáról. Ha pár perccel a pálinka elfogyasztása után az orrodhoz emeled a poharat, érezheted, micsoda kellemes illatok szabadulnak fel még akkor is.

Így hogy tisztában vagy a szabályokkal, kóstold meg a Rézangyal legújabb 55 fokos málnapálinkáját. Az új párlat illatában fiatalos, behízelgő, üde, friss citrusos jegyeket hordoz, de kóstolásnál már kiadja a várt, erős határozott karakteres ízt.