A Múzeumok éjszakáján élesít a magyar fiatalok interaktív városnéző appja, a Mistory

A Trefort-kertben nyomozhatnak és ismerkedhetnek meg az ELTE bölcsészkarának történelmével a kultúra iránt érdeklődők, illetve a játékos lelkületű látogatók.

Június 20-tól lesz elérhető a GooglePlay Áruházban – az alkalmazással idei Microsoft Imagine Cup júliusi seattle-i döntőjébe is bejutó – Mistory csapatának Dan Brown-i elemekkel átszőtt városnéző appja, az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat részeként. A felhasználók számára teljesen ingyenesen elérhető alkalmazás elsőként az ELTE bölcsészkarával együttműködve kínál önfeledt szórakozást, a szervezők pedig az esemény kapcsán délután 4 órai kezdettel a helyszínen is meglepetésekkel várják majd a kilátogató vendégeket.

A BME-s egyetemisták által alapított hazai startup a városnézés egy új generációs élményét kínálja a nagyközönség számára, alkalmazásuk a megszokott tematika egysíkúságát kreatív feladatokkal dobja fel. A játékos így egy igazi kalandjátékba csöppenve érezheti magát, több állomással, ahol különféle interaktív feladványokat oldhat meg, így a kultúra és történelem iránt eddig kevésbé elkötelezetten érdeklődőkre is élvezetes kikapcsolódás várhat. A Mistory könnyedén forradalmasíthatja a városnézős túrák világát, hiszen bármelyik túra felfűzhető lesz egy kalandos, izgalmakkal teli cselekmény-láncra, amely közelebb hozhatja az emberhez mind a várost, mind annak történelmét.

Az ötlet és a fejlesztés már eddig is komoly érdeklődést és elismertséget hozott a tavaly óta formálódó Mistory csapata számára, hiszen egyéb startup versenyeken való eredményes szereplés mellett április végén megnyerték a Microsof Imagine Cup magyarországi döntőjét, majd pedig a regionális fordulót is sikerrel abszolválták. Így most a hazai piacralépés mellett készülhetnek a verseny július végi döntőjére is, ahol is a globális megmérettetésen a Microsoft vezérigazgatójának, Satya Nadellának is prezentálhatják ötletüket.

„Hosszú távú célunk a sikeres piaci szereplés mellett szórakoztató és könnyen befogadható módon hozzájárulni a fiatalok szellemi és kulturális fejlődéséhez.” – mondta Musicz Péter, a Mistory vezetője.

Ha nem tudsz részt venni a meghirdetett sétákon, vagy inkább egyedül, esetleg a barátaiddal együtt, játékos feladatokat megoldva szeretnéd megismerni a Bölcsészkar és a Trefort-kert történetét, akkor töltsd le a Mistory-t és nyomozz a szabadkőművesek után! A Mistory csapata a helyszínen minden kalandort zsíros kenyérrel és friss limonádéval vár. A részvételhez nincs szükség a Múzeumok Éjszakája karszalagra!

Nyomjatok egy like-ot a Mistory Facebook oldalára, hogy biztosan le ne maradjatok az új, aktuális sztorikról!

Facebook-esemény