A melege még csak most jön

Készülj a kánikulára! Másodfokú hőségriasztást adtak ki, az előrejelzések szerint vasárnapig megmarad a hőség.

Sőt, addig további fokokkal kúszhat fel a hőmérők higanyszála. Budapesten délutánonként akár 35-36 fokot is mérhetünk. Bár néhány kisebb zivatar várató, a hőmérsékletet nem fogják lehűteni. Az ÁNTSZ azt tanácsolja, hogy 11 és 15 óra között senki ne tartózkodjon a szabadban, valamint arra is ügyelnünk kell, hogy legalább 2 liter folyadékot igyunk naponta.


Hogy próbálja az FKF hűsíteni a helyzetet?

  • gépei folyamatosan locsolják a budapesti utakat
  • óránként vizezik a villamossíneket is
  • mosó munkagépekkel hűtik a lakótelepi utcákat

Hogyan hűtsd le te magad?

Csillaghegyi Strandfürdő

Budapest legnagyobb területű strandja, megnyerő teraszos elrendezéssel és árnyékot adó hatalmas fákkal. Bár a strandot 1919-ben építették, sokkal régebbi múltra tekint vissza, mivel már a római telepesek is kihasználták a hely adottságait, és itt frissítették fel magukat. A felsorolt szimpatikus tulajdonságai mellett pénztárcabarát árazása is meggyőző érv, hogy ide menj.

További információkért keresd fel Facebook oldalukat. Ha még több strandról szeretnél olvasni, ajánljuk korábbi cikkünket.


Jégbár

Ennél hidegebb helyet az egész városban nem találsz. A bárban ehetsz és ihatsz a -1 Celsius fokos „hűségben”. Ami még ennél is izgalmasabb, azok az igazi művészi alkotásnak is beillő jégszobrok.  Ne aggódj, ha nagyon fáznál, kérhetsz thermo béléses kapucnis felsőt és kesztyűt.

Bővebb információkért nézd meg a Facebook oldalukat vagy honlapjukat.


Pálvölgyi Barlang

A Budai-hegységben lévő 20 kilométer hosszú barlang legszimpatikusabb tulajdonsága az állandó, 12 fokos hűvössége, amely miatt nyáron különösképpen érdemes felkeresni.  A barlangot több mint száz éve fedezték fel, azóta pedig az év minden szakában látogatók lepik el. Reméljük, nem félsz a denevérektől, mert itt bizonyosan szembe fog veled repülni egy-két példány.

További információkért kattints ide.