Egy újabb nemzetközi gasztronómiaversenyen bizonyítottuk be, mi, magyarok: fakanállal a kezünkben születtünk.
A minden évben, Angliában megrendezett Great Taste Awards idén is hajbókolt a magyar cukrászat előtt: 2 magyar bonbont is csillagokkal jutalmazott. A több mint 10.000 nevezett étel sorsáról szakmai zsűri dönt, akiknek tagjai között Michelin csillagos éttermek vezetőit és nagymenő angol áruházak (mint például a Harrods) beszerzési igazgatóit találhatunk.
A magyar Sweetic magyar édességmanufaktúra idén két termékükkel is pályázott, és mindkettővel nyertek is, méghozzá bonbon kategóriában, ahol kétcsillagos elismerésben részesítették az édességeket. A legmagasabb jutalmazás a három csillag, ám azt idén egyetlen pályázó sem tudta megszerezni.
A Great Taste Awards indoklása szerint a nyertes ötfűszeres bonbon:
“A rendkívül roppanós csokoládéburok alatt kiváló csokoládéból készült selymes, gazdag ganache található, mélyen zamatos és illatos fűszerezéssel. Élvezetes és jól eltalált, kiegyensúlyozott kombináció. A ganache rendkívül alaposan eldolgozott és gazdag. Az ízek jól egyesülnek, miközben semelyik fűszer sem dominál, de mindegyik külön-külön is érvényesül.”
A másik díjnyertes finomság egy kókusz-mangó-passiógyümölcs íztrióból álló csoda. A bírák így vélekedtek róla:
“Lenyűgöző megjelenés, jól temperált, jó minőségű csokoládé. Az üde és karakteres gyümölcsök és enyhe kókusz jól eltalált egyensúlya. A gyönyörűen temperált étcsokoládéburoknak lenyűgöző a ragyogása, tökéletesen roppan, a csokoládénak mély íze van. Mindhárom íz – mangó, maracuja és kókusz – átjön és tökéletesen kiegyensúlyozott.”
Nem tudjuk, a szöveges vélemény, vagy inkább a képek hatása okolható-e inkább, de mi is szívesen megkóstolnánk ezeket a fantasztikus bonbonokat.
Ha kíváncsi vagy, mire éhezik még a szerkesztőségünk, kattints ide!
forrás: sweetic.