A legszebb ingyenes korcsolyapályák Budapesten

Télen nem kötelező mindennemű testmozgás nélkülözése, sőt! A jégkorcsolyázás az egyik legjobb fegyver a karácsonyi kalóriák elleni harcban, az alábbi helyeken pedig teljesen ingyen izzaszthatjuk meg magunkat, miközben forralt bortól fűtve rójuk a jeges köröket.


Óbuda Fő tér

A harmadik kerület önkormányzata a békásmegyeri Csobánka téren is lehetőséget nyújt ingyenes korizásra, de azért a barokk hangulatú, macskaköves Fő tér közepén mégis csak fényévekkel nagyobb élmény szelni a jeges köröket, mint az ország legnagyobb lakótelepe kellős közepén. A reggel nyolctól este tízig működő pálya mellett korcsolya kölcsönző, élező és öltöző is található, hogy a főváros legcsaládbarátabb adventi vásáráról már ne is beszéljünk.


Bálna Terasz

Minden kétséget kizáróan a leggyönyörűbb panorámát a Bálna Terasz jégkorcsolya pályáján suhanva élvezhetjük: a Duna szomszédságában piruettezni amúgy sem gyenge, de az elénk táruló esti Buda kivilágított arca előtt tenni mindezt, még tutibb dolog. A 450 négyzetméteres jégaréna február végéig várja a korizókat, ha pedig esetleg otthon hagytad volna a pengés lábbeliket, itt egy 600 forintos óradíj ellenében kölcsönözhetsz egy párat.


Bosnyák tér

Zugló nem csak a kerület (és Európa) legnagyobb műjégpályájának ad otthont, de tavaly óta a kerületnek már saját ingyenes korcsolyapályája is van, a Páduai Szent Antal templom tőszomszédságában. Tanítási napokon reggel 8 és délután 3 között csak a helyi iskolás csoportok látogathatják, egyébként viszont bárki ingyenesen áldozhat itt a jeges örömök oltárán. További jófejség a Karácsony Gergely vezette kerülettől, hogy a pályahasználat mellett a korcsolyabérlésért sem kell fizetni!


Újpesti jégpálya

Az újpesti Szent István téren felállított korcsolyapálya a város legszebb polgármesteri hivatalának ünnepi fényárjában várja a testmozgásra vágyókat. A díjmentesen (és kizárólag kesztyűs kézben) használható pálya évek óta része az újpesti adventi vásárnak, ahol a gyerekekre gondolván még egy külön Mesevárost is felhúztak az Egek Királynéja Főplébánia templomkertjében. Nyitva január 29-ig.


Szent István Bazilika

A Bazilika előtt megrendezett adventi vásár fő attrakciója (a minden este lezajló látványos fényfestés mellett) a tér közepén elhelyezett jégpálya, amelyet 14 éves korig bárki ingyenesen vehet igénybe. A 200 négyzetméteres korcsolyapálya mellett egyedülálló kulturális programok, mennyei illatok és kézműves termékek várják az érdeklődőket, hétvégente pedig minden kicsi ingyenes korcsolya oktatáson vehet részt, egészen január 2-ig!