A legmenőbb secondhand üzletek a városban

Nem találsz pénztárcádnak/alkatodnak megfelelő ruhákat a ruházati üzletekben? Sebaj, van pár ötletünk.Először is: ne ess pánikba, ha nem férsz bele a konfekció méretbe: boldogabb országokban a legtöbb ruházati üzletláncnak vannak például kifejezetten moletteknek szánt boltjai – hamarosan hozzánk is el kell érkeznie ennek a szokásnak, addig is marad a secondhand – avagy a turi, kinek hogy tetszik. Vannak persze fokozatok, semmiképpen nem ajánljuk az olyan boltokat, ahol már a belépéskor turiszag van – itt nagy eséllyel nem tisztítják vagy nem tisztítják rendesen – a ruhákat. Ajánlatunkban csak kipróbált és jól vizsgázott budapesti üzleteket kínálunk.

Háda

Ez az a használtruha üzletlánc, amelynek mára szinte minden, 10.000 lakos feletti településen van üzlete. Nem mondjuk, hogy a legolcsóbb, de vannak olyan, akár több emeletes üzleteik, ahol nem csak szezon, hanem stílus szerint is szétválogatták a ruhákat. Ha például egy vadító trapéz gatyóra vágysz, érdemes a Rákóczi úti egyik üzletet megcélozni, nem kell sokat keresgélned. Igaz, nem a legolcsóbb az árfekvés, de minden szezon végén tartanak – akár két hétig is tartó – féláras napokat, ekkor már könnyebben fel tudsz tankolni egy-két menő darabot.

HUMANA

Ez a hálózat – ahogy a nevéből is adódik – elsősorban adományokból szerzi be a ruhákat, és a befolyt összeget is jótékonyságra szánják. Budapesten a Nagykörúton több üzletük is van különböző méretekben. Ha itt találsz magadnak valamit, nemcsak a pénztárcádat kíméled, hanem közvetve jótékonykodsz is. A legtöbb üzletben elég erős a gyerekruha-kínálat, de néha a plüssjáték-fronton is érdekességekre bukkanhatsz.

Mirá!

Ezt az üzletet azoknak ajánljuk, akik tudnak nap közepén – vagy hétvégén délelőtt – szakítani egy kis időt a ruhavásárlásra. A Bem mozi melletti üzlet ugyanis olyan kicsi, hogy 10-15 vevőnél több nem igazán fér el benne. A Mirá! erőssége, hogy szombaton is sokáig van nyitva (este 6-ig, nem semmi!), az emeleten a ruhák kivételével minden 500 Ft, és akár 1000 Ft-ért tudsz venni magadnak egy tuti rucit. Cipőben és táskában is nagyon erős az üzlet, érdemes bekukkantani!

Renoválás

A Belváros közepén, a 74-es troli megállójában található üzlet szintén nem a legolcsóbb árfekvésben kínálja a rucikat és kiegészítőket – viszont a bolt egyharmadában 500 Ft-os nadrágokat, felsőket és szoknyákat árulnak – olykor még címkével. A boltnak ez a része kínál izgalmakat túl hosszú/túl rövid lábúaknak is: itt találhatunk olyan nacit, aminek a hossza éppen 2 számmal kisebb a szélességénél, így aztán nem kell varrónőhöz menned, hogy levágja a méretedre a szárát, hogy aztán egy ormótlan, elszabott valamit kelljen viselned…

Ruhagaléria

Ebből két üzlet is van a városban: a Radnóti Színházzal majdnem szemben a Nagymezőn és a Kálvinnál, a Szabó Ervin Könyvtár előtt, a Baross utca elején. Itt aztán nem a legolcsóbb a portéka, de egészen biztos, hogy nem szakadt/foltos, megvan a pótgombja, ráadásul a Baross utcai üzletben a méteráru választék is páratlan: párszáz forintért vadiúj – és divatos – párnahuzatokat is kapsz, a sötétítőfüggönyökről, táskákról, nyakláncokról – sőt kalapokról – nem is beszélve.

 

Tetszett a cikk? Csekkold ezeket is:

Kedvenc teázóink a belvárosban

A belváros legfinomabb pizzái

Így frissítsd a ruhatárad 5 ezer forintból – galériával!