A legjobb piacok a városban

A piacon vásárolt termékekkel nehezebb melléfogni, mint a készre csomagolt áruval. Mindenki szeret a lakóhelyéhez vagy munkahelyéhez legközelebb eső helyen finom, magyaros ételeket vagy kisebb ajándékokat venni, de néha érdemes körbenézni, ami a kínálatot és az árakat illeti.

A nyitott, szabadtéri piacok még mindig klasszikus értékeket képviselnek, de nyíltak olyan fedett Vásárcsarnokok, ahol szintén nem nehéz egészséges hozzávalókat begyűjteni. Csak, hogy néhányat említsünk a legjobb helyek közül:

Nagyvásárcsarnok

Természetes, hogy legnagyobb piacunkkal kezdjük a mustrát. Az épület maga a historizmus egyik legszebb magyar alkotása, eredetileg is piacnak épült. Ha szeretjük a pezsgést, nem fog zavarni a turisták hada sem. A csarnok földszintjén az élelmiszeres részlegen hentesek és zöldségesek sokaságából válogathatunk. A báránytól a vadhúsokon keresztül itt tényleg minden kapható. A körfolyosón megtalálható minden, ami magyar: kézműves termékek, kerámiák, még főzőleckét is vehetünk. A Rétes sarok kínálatát mindenkinek ajánljuk! Persze lent a szupermarketben be lehet szerezni a konzerveket, vagy az egyéb meg nem talált holmit is…

Lehel Csarnok

Itt szinte el lehet veszni az árusok rengetegében. A Lángos-centrumot mindenképp érdemes meglátogatni! Már szinte plázának mondható, azonban ennek megvannak a maga előnyei (pl. a kulturált mellékhelyiségek), és persze el lehet menekülni egy kis ideig a hideg vagy a meleg elől. Van minden a nagy területen közép-árkategóriás zöldség, gyümölcs, hús, hal, tej, méz, gomba, pékáru, savanyúság és egyéb alapanyagok.

Óbudai piac

Kis utcákból felépülő, könnyen bejárható piac. Egy alapos felújítás ráférne, de nyilván vásárolni megyünk. A hangsúly az őstermelőkön van, akik szép számmal megtalálhatók termékeikkel. Az árak viszonylag magasak egy átlagos piacéhoz képest, a házi tejtermékek, pástétomok és szárított fűszernövények azonban kárpótolnak mindenért.

Hunyadi téri piac

Elvileg tavasszal felújítják a piac helyszínét. Ha igazi itthon (még) nem termő zöldségekre vágysz, itt a helyed! Ha húsokból és halból nem is akkora a választék (hiszen a város egyik legkisebb piacáról van szó), azért a minőségért annál inkább megéri. A termelők lelkesek és kedvesek. Különleges fűszerekért nem kell messzire menni, a piac mellett egy külön erre szakosodott boltba is betérhetünk.

Hold utcai Vásárcsarnok

Fedett tér egy óriási alsó szinttel és galériával. Kissé bizarr hatást keltenek az állatfejek a homlokzaton. A csarnok története évszázados múltra tekint vissza. Barátságos eladók várnak például az Életerő Sziget bio termékeket árusító boltjában, ahol bármilyen diétához bevásárolhatunk. Házias ízekért édesvizi halból készült ételekhez is a csarnokból szállítanak alapanyagokat, garantálva a frissességet.

Tetszett ez a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!

A legjobb vega helyek a városban

Itt a legjobb a kávé a városban

Kocsmateszt: Bazaar Klub