A legjobb kulturális fesztiválok Magyarországon

Van a fesztiváloknak más receptje is! Megmutatjuk Magyarország legmenőbb kulturális fesztiváljait!

A legmenőbb külföldi fesztiválokról ITT olvashatsz!

A legmenőbb magyar fesztiválokról ITT olvashatsz!


 

Egyházzenei Fesztivál


Több helyszín 2016. május 11-15.

Pécsett, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden és Szombathelyen rendezik meg az Egyházi Zenei Fesztivált, melyen fellép a Vatikáni Sixtus-kápolna kórusa (Debrecenben és Pécsett is), de Magyarországon fog vendégeskedni a Montserrati Apátság Fiúkórusa és a Voces Aequales is. Vatikánból mellesleg nem csak kórus érkezik, hanem a Sixtus kápolna orgonistája, Juan Paradell Solé is.

Bartók Plusz Operafesztivál


Miskolc, június 10-19.

Az idei Bartók Plusz Operafesztivál már csak azért is különlegesnek ígérkezik, mert idén ünnepeljük a magyar zenei történelem egyik legnagyobb alakja születésének 135-ik évfordulóját. A hagyományokhoz híven A kékszakállú herceg vára – Bartók egyetlen operája – idén is új rendezésben, új szereplőkkel kerül színpadra. A fesztivál programjai teljes egészében mutatják be a műfajt.

Budapesti Wagner Napok


Budapest, 2016. június 16-24.

Idén sem kezdődhet a nyár egy kis Wagner nélkül a Művészetek Palotájában, ahol immár tizenegyedik alkalommal mutatják be a nagyközönségnek a német zeneszerző varázsát. 2016-ban ismét a színpadon láthatjuk a világhírű tetralógiát, A nibelung gyűrűjét és a közönségkedven A nürnbergi mesterdalnokokat is, sok már klasszikussá vált zenedráma mellett, a legjobb Wagner-énekesek előadásában.

XII. Louis Armstrong Jazzfesztivál


Bánk, 2016. június 24-26.

Mégis mennyire menő egy fesztivál, amit egy vízi színpadon tartanak? A Louis Armstrong Fesztivál már csak a Bánki-tó közelsége miatt is csábító, ha pedig a hullámok látványa nem lazít el, a jazz zene nagyjai – köztük magyar és külföldi fellépőkkel egyaránt – minden bizonnyal teljesen el fog. Ha pedig már ott vagy, ne feledd, hogy a jazz ízeihez a testes vörösbor passzol a legjobban!

25. Zempléni Fesztivál


2016. augusztus 12-21.

A jubileumi évhez kapcsolódóan idén különösen színes programmal várják a Zempléni Fesztivál látogatóit a szervezők. John Williams klasszikusait Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallgatjuk meg, de érkezik a világhírű Győri Balett, a Budapest Jazz Orchestra és a Budapesti Operettszínház is. A fesztivál saját produkcióval is készül: A sevillai borbély Novák Péter rendezésében kerül színpadra.

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált


Kaposvár, 2016. augusztus 13–19.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg az ország első számú komolyzenei fesztiválját, a Kaposfestet, melyet a 14 klasszikus zenei koncert mellett könnyűzenei, turisztikai és gasztronómiai programok színesítenek. A színpadokon olyan művészek bűvölnek el minket, mint Anneke Boeke, Baráth Emőke, Farkas Gábor, Nelson Goerner, Anastasia Kobekina vagy Würtz Klára – vagyis a komolyzene színe-java.