A legjobb karácsonyi koncertek

A karácsonyi időszakban ismét újraélednek a klasszikus melódiák, hogy ünnepi hangulatot csempésszenek a szívünkbe. Összegyűjtöttük a legjobb budapesti karácsonyi koncerteket, hogy méltóképp hangolódhassunk az ünnepekre. 


Klasszikus Karácsony – December 20

Az óbudai Danubia Zenekar olyan klasszikusok legismertebb darabajait hozza el nekünk mint, Händel, Mozart, Vivaldi, Bach, Csajkovszkij, sőt még olyan dallamok is felcsendülnek, mint a Jégvarázs című Disney-film ‘Legyen hó’ című dala.
mupa.hu


Varnus vs. Szakcsi –  December 23

Varnus Xavér és Szakcsi Lakatos Béla barátságos orgona-zongora csatáját a Zeneakadémián  hallgathatjátok meg. Szakcsi világszinten elismert jazz zongorista, míg Varnus Xavér szintén híres, díjnyertes orgonistaként van számon tartva, itthon és a nagyvilágban.
zeneakademia.hu

0cfdc7_25ec8906160c4347961d68c7696cbb9d

Karácsonyi Koncert – December 20

A Concerto Budapest előadásában elevenednek meg Csajkovszij művei, Váradi István csellista közreműködésével. A zenekart a dániai születésű, izraeli származású Nikolaj Znaider vezeti majd.
concertobudapest.hu

Jesus Krisztus Szupersztár – December 20

Tim Rice és Andrew Lloyd Webber méltán híres rockoperája jól ismert színészek tolmácsolásában elevenedik majd meg a Klauzál Gábor Művelődési Központban.
Jegyek: itt

J. S. Bach – karácsonyi Oratórium – December 19

A Müpa saját produkciójában a karmester  Vashegyi György, a magyar régizene-játszás vezető alakja lesz, aki a Norvég Barokk Zenekart, Skandinávia egyik legrégebbi zenekarját vezényli majd.
mupa.hu