Itt süttesd a hasad! – Íme a legjobb strandok Budapesten

A fürdők városaként Budapest a nyáron szabadtéri strand fronton is erős, kánikulaszezonban így nem feltétlenül a Balaton az egyetlen kiút a forró aszfalt elől. Íme néhány kézzelfogható bizonyíték.

Figyelem! Ezt a cikket 2015-ben írtuk.

Legfrissebb cikkünk a témában elérhető IDE kattintva.

Dagály Strandfürdő

Az Árpád hídtól északra levő, már az 1940-es évek végétől üzemelő Dagály a strandszezonban indul be csak igazán. A minden igényt kielégítő, a Széchenyi Fürdő termálvizét használó gyógyfürdőben nyáron kinyit a tengerparti hullámokat keltő gombamedence, a többek között sodrófolyosóval, pezsgőággyal és whirlpoollal felszerelt élménymedence, a hullámmedence és a gyermekmedence is, így családostul, vagy anélkül is komplett az élménycsomag.

1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Palatinus Strandfürdő

Az örök kedvenc Margitszigetet nyáron a Palatinus Strand teszi még szerethetőbbé. Budapest első világháború vége óta működő első szabadtéri strandján ma 11 medence és számos szórakozási lehetőség várja a vízközelre vágyókat, például csúszdapark és strandröplabda pálya. A nagymedencében úszásra és strandolásra is van lehetőség, az élménymedencében pedig többek közt sodrófolyosó, buzgár és látvány szökőkutak biztosítják a hibátlan kikapcsolódást. 2013-ban felújították a termálmedencét, a csúszdaparkot pedig kibővítették: az időmérők segítségével akár még versenyeket is tarthatunk barátainkkal, a multimédiás csúszdában pedig fényjáték és zene kíséri végig lefelé zúgásunkat!

1138 Budapest, Margitsziget

Római Strandfürdő

A már a római korban vízforrásként ismert és szentként tisztelt területen felhúzott strandot 2000-ben újították fel, ám sok zöld felülete és a vadregényes Római Part közelsége miatt legalább annyira ismeretes parkként.  A 2000-ben felújított strand park a csobbanni vágyók igényeit ettől még maximálisan kielégíti, van csúszdás élménymedence, nyakzuhany és pezsgőztető is, a gyerekeket pedig akár egy egész napra le lehet tenni a játszóparadicsomban. Akiknek mindez nem lenne elég, azoknak ott van a szauna és a gőzkamra, na meg a strand hátsó részén helyet kapó szabadtéri fitneszterem!

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2.

Csillaghegyi Strandfürdő

A legnagyobb fürdőnek számító, budai hegyoldalba vájt Csillaghegyi Strand igazi intézmény, amelynek gyökerei ugyancsak a Római Birodalomig vezetnek vissza. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részekkel és teraszokkal borított strandot magát 1919-ben építették, és 2000-ben kapott új köntöst, jelenleg egy úszó és egy strandmedence várja a felnőtt vendégeket, télen-nyáron 23 fokos hőmérsékletű vízzel feltöltve, a gyerekek pedig a pancsolóban találhatják meg a számításaikat. A maga 900 forintos napijegyével a Csillaghegyi a legolcsóbb fővárosi strandfürdő, úgyhogy szűkre szabott pénztárcával rendelkező olvasóinknak ezt ajánljuk!

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

Aquaworld Budapest

A Megyeri híd pesti hídfője melletti zöldövezetben elterülő Aquaworld az ország legnagyobb vízi vidámparkja. A számos óriásmedence, csúszdák és mesés szaunák erdejében nagyon könnyű lenne elveszni akár napokra is. A többek közt búvároktatást is kínáló extra szolgáltatások közül is kiemelkednek az éjszakai Splash! bulik, ahol fényshow-val, szörfözéssel, jakuzzival és koktélokkal öntheted nyakon az éjszakát. Igazi vízi birodalom.

1044 Budapest, Íves út 16.

Paskál Strandfürdő

A kétmedencés zuglói Paskál a főváros legfiatalabb strandfürdője: területén egy kútfúrás alkalmával 1965-ben fedezték fel az 1735 méter mélyről feltörő, 70 fokos hőmérsékletű vizet – a fürdő megnyitásáig azonban 1989-ig kellett várni. Hiába, a szocializmus malmai nem őröltek eléggé gyorsan. Az úszómedence 26 fokos vizével a fázós fürdőzők kedvence, míg a gyerekmedence 30 fokos termálvízzel várja a lubickolni vágyó lurkókat. Aki nagyon le akar izzadni, annak a Paskál szaunáját vagy szabadtéri fitneszpályáját ajánljuk!

1141 Budapest, Egressy út 178.

Ha nem a klasszikus budapesti strandokra vágysz: