A legjobb ajánlatok Márton napra

Vége a nyárnak, a jó idő már idén valószínűleg már nem tér vissza, de azért nincs okod szomorkodni: eljött a teaházak és a borkóstolók szezonja, elvégre ilyenkor semmi nem esik jobban, mint egy csésze gőzölgő, illatos, fűszeres tea, vagy egy pohár testes bor a ropogósra sült húsok vagy finom falatkák mellé.

Akár egy hangulatos belvárosi helyet keresel, ahová beülhetsz átmelegedni két program között, vagy kirándulással egybekötött pincelátogatást tervezel a hétvégére, összeállításunkban megtalálod a legjobb helyeket.

Vylyan Szőlészet és Pincészet

Az új borok hagyományosan Márton napján érkeznek, de a Vylyan pincészet Bogyólére keresztelt nedüje megelőzi a többieket, így már októbertől megkóstolhatod. A Bogyólé címkéjét egyébként már nyolcadik éve pályázat útján választják ki, így a friss bor mindig friss, kézműves címert is kap.

A Vylyan idei Bogyólé címkéje vidám, kedves, sőt még a világ jobbá tételére is hivatott – de a Pincészetben a korábbi pályamunkákat is megcsodálhatod.

A szervezett pincelátogatások és a szakmai borkóstolók mellett, az érdeklődők bármikor betérhetnek egy-egy pohár borra, jó falatra – így egész októberben és novemberben élvezheted a Márton napi lakoma minden finomságát. Ülj ki a csendes, mediterrán hangulatú teraszra, egyél töltött lúdnyakat és füstölt libamájat, aztán öblítsd le az egészet a ház legkiválóbb boraival. Elvégre erre való az ősz!

Borbíróság

A Borbíróság egyike azoknak a helyeknek, amiket kötelező felkeresned, ha elérkezett a borkóstolások ideje. A Márton nap jegyében a Borbíróság étlapját a ludak uralják majd: lesz lúdból készült leves maceszgombóccal, grillezett libamáj kürtős kaláccsal és körtelekvárral, libacomb káposztával és rösztiburgonyával, libás zabkása és libacomb alakú sütemény is.

Megéheztél már? Akkor keresd fel a belváros szívében található Borbíróságot, válogass a Márton napi menüből és öblögesd a fogásokat 2012 első boraival, a Vylyan, a Heimann, az Etyeki Kúrai, a Takler és a Dúzsi borászat kínálatával.

 

 

 

Borssó Bisztró

A Borssó Bisztró igazi, hamisítatlan magyar finomságokat kínál az étlapján, egy egészen apró, franciás csavarral, és természetesen egy csipetnyi sóval és borssal pedig még különlegesebbé teszi a finomságokat.

A magas minőségű hozzávalók, a modern technológia, és a mesterszakács, Kovács Norbert kreativitása mindig valami nagyszerű, csodaszép és ínycsiklandó finomságként ölt végleges formát a tányérodon.

Novemberben a Márton nap alkalmából ünnepi menüvel készül a Borssó, a libák az étlapot és a menüt is megszállják majd. Mindezek mellé pedig Franciaország történelmi borvidékéről, Beaujolais-ról származó újbort kortyolgathatsz.

Kelet Csillaga Kávé- és Teaház

Budapest legexkluzívabb kávé- és teaháza a belváros forgatagában kínál egy csipetnyi keleti kényelmet, több mint 100 féle, különleges teából és arab kávé különlegességekből válogathatsz, de a pihenést néhány finom falatkával, vagy akár vízipipázással is kiegészítheted.

A teák és kávék mellett egzotikus limonádék és pikáns, forró italok is szerepelnek a kínálatban, így biztosan találsz a kedvedre való kortyolgatnivalót.