A legfinomabb magyar kézműves sörök

Mostanában tombol a sörforradalom! Ha még nem vagy részese, engedd meg, hogy bevezessük a kommersz elleni lázadás hazai miliőjébe! Íme, a toplistás nektárok!

A kézműves sörök valójában a sörkultúra igazgyöngyei. Meglepő módon, Magyarország immáron nem csak borban igyekszik előretörni, hanem a maláta és komló italok repertoárjára is rágyúr. A sörkészítés ezen ágazata nem a „sokaknak sokat, és olcsón” vonalat követi, hanem a minőség megcsillanását helyezi előtérbe – minél több sörfőzde képviselteti magát a sörtársadalomban, annál jobb. Fedezd fel te is a legkülönlegesebb ízeket – hidd el, nem kell az Oktoberfestre várnod minden évben, akad elég finom nedű itthon is!

A www.kezmuvessorok.hu szakértői összeállítottak egy toplistát, amelyre a leghozzáértőbbek pontjai alapján kerülhetnek fel hazánk kiválóságai. Ennek alapján a következő az állás:

  1. Szilvás sör – Békésszentandrási Sörfőzde: 5 dl tömény gyönyör. Alkoholtartalma 3,7%, összetevőinek
    alapja pedig a maláta, szilvasűrítmény, sörélesztő és komló. Megkóstolnád? Irány az Ibolya Espresso, a Művész Presszó, vagy rendelj a www.sormanufaktura.hu-ról!
  2. Keserű méz – Fóti Kézműves Sörfőzde: ezzel a fajtával már óvatosabban! 6,2% az alkoholtartalma, és egy erősen komlózott, szűretlen lágerről van szó. Különlegessége az árpamaláta alap, melynek ízét már az első kortynál érezheted! Kapható a Práter Pubban és a Szimpla Kertben is!
  3. Grabanc IPA: 0,33 literes kiszerelésben kapható ez az igencsak letisztult sör: árpamalátából, ivóvízből, komlóból és élesztőből készült, alkoholtartalma pedig 5,4%. Cascade és Chinook komlóból készült, ami hazánkban nagyon ritka. Merülj ebben a kivételes italban, garantáltan megszereted a sört!
  4. Tuck Barát – Bors Serfőzde: ez a sör az első magyar ital, amely egyenértékű az őshonos belga ízvilággal.
    Alkoholtartalma megdöbbentően magas (7,7%!), úgyhogy csak lassan az ivászattal! Illata is magával ragadó, és ha a Skanzenben próbálod ki, a megfelelő hangulat is garantált!


 

Tetszett a cikk? Akkor csekkold az alábbiakat is!
Tippek másnaposságra 
Az öt legmenőbb, októberben nyitott hely a városban
A gináról is énekel az Intim Torna Illegál frontembere