A FUNZINE csapatának kedvenc borai

Ha ősz, akkor szüreti időszak, ha szüret, akkor pedig borozás. Bemutatjuk nektek a FUNZINE kollégáinak kedvenc borait. Egy tökéletes esős estéhez ugyanis a legjobb bor illik, főleg, ha egy hosszú fáradt hétköznap áll mögöttünk. 



Zoltán kollégánk, akinek köszönhetően minden hónapban megkapjátok kedvenc helyeiteken az aktuális FUNZINE számot St. Andrea Borászat Szeretettel elnevezésű 2013-as rosé cuvée-jére esküszik. Leginkább a kellemes szeptemberi estékre ajánlja, de biztosak lehetünk benne, hogy októberben is jól fog esni néhány pohárral…



Kriszta, a FUNZINE agya és folyton pörgő vezére is a St. Andrea pincészetére esküszik, bár ő Áldás elnevezésű egri bikavérüket ajánlja. Ha tudni akarjuk, hogy napi húsz meeting és kétszáz telefon után mi nyugtatja meg a lelkünket és elménket, nyugodtan bízzuk rá magunkat Kriszta ízlésére és ajánlatára!



Ágó, a sales csapat összefogója két bort is ajánl, a Vylyan Pincészet újborát, a Bogyólét, melyből viszont sokszor lehetetlen beszerezni akár egy üveget is az óriási érdeklődés miatt, ám van B-terv is Ágótól, méghozzá a Sauska Borászat Cuvée-jének bármelyik évjárata – persze ha tehetjük, válasszuk a 5-öset.



Edina, aki lassan az összes étteremmel kapcsolatban áll Budapesten és nincs, aki elbújhatna előle, a Duzsi Pincészet Rosé-jára esküszik – úgy néz ki irodánkban a rozé borok a nyerőek…



Főszerkesztőnk, Vera sem a legnyugisabb hétköznapokat éli, így tudja, hogy miből eshet jól egy pohár egy nehéz nap végén. Ő két bort is hozott nekünk, a fehér Bujdosó Pincészet Csomóját, illetve Bolyki Pincészet Indián Nyarát, ám felhívta figyelmünket arra is, hogy ha látunk argentin malbec-et, ne legyünk restek megkóstolni.



Ha pedig már Bolyki Indián Nyaránál tartunk, e sorok írója is leginkább ebbe a borba szeretett bele – bár a legjobb a 2011-es évjárat, a 2013-as is megér egy misét, ám régi szerelemnek számítanak a Mokos Pincészet gyümölcsborai, illetve ha Sopronban járunk, a Luka Pincészet mesterműveit mindenképpen kóstoljuk meg!


Orsiról, magazinunk egyik szerzőjéről már csak a design rovat miatt is tudhatjuk, hogy ízlése megkérdőjelezhetetlen, így nyugodtan bízzunk meg az ő ajánlatában is. Orsi a Janus Borház Örömborát ajánlja. Hogy milyen hatása van a fogyasztóra, azt elárulja neve is…



Új munkatársunk, Vivien, aki angol nyelvtudásával gazdagítja online és print felületünket, a szekszárdi Tringa Borpincészet Baroccóját ajánlja beállva a vörösborokat kedvelő kollégák sorába, ami ahogy látjuk, bővítésre is szorult…